Prije par dana, točnije 22.11.2017. osnovana je „Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokor“. Predsjednik Udruge je Mićo Jurjević, dok je njegov zamjenik Miroslav Jeličić-Purko.

Osnovni cilj Udruge je zaštita interesa tzv. malih dioničara, koji zapravo predstavljaju respektabilnu snagu u strukturi vlasništva unutar Koncerna Agrokor.
– Kao prvo, želimo ukazati na važnost preispitivanja valjanosti jamstava koja su izdavala povezana i ovisna društva za dugove Agrokora d.d. Udruga ne nastupa protiv Agrokora d.d., niti protiv Izvanredne uprave, već im želi biti aktivni partner. Stoga kao zainteresirani  partner, od svih relevantnih institucija, tražimo dužnu pozornost kod preispitivanja ovih jamstava kako bi se ona proglasila ništavnim, ističu u Udruzi.
Udruga će zatražiti i potporu Vlade u ovom postupku, a kako bi se pravovremenim preispitivanjem jamstava spriječio nastanak štete nad više od 10.000 manjinskih dioničara povezanih i ovisnih društava.
– Posebno ističemo na potencijalnu opasnost  da bi sud po službenoj dužnosti morao odbaciti nagodbu ukoliko bi takva jamstva bila njezin punopravan dio, a što je velika ugroza ovog sistemski važnog procesa, poručuju iz Udruge.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime