Ante Župan (HDZ), dugogodišnji gradonačelnik Obrovca više ne uživa povjerenje velikog djela svojih stranačkih kolega

Nakon što smo prvi objavili vijest kako Ante Župan nema podršku dijela članstva za još jednu gradonačelničku kandidaturu, u obrovačkom HDZ-u nastala je pomutnja. Objavili smo i da u obrovačkom HDZ-u drže da bi bolji kandidat za gradonačelnika bio Slobodan Jurjević, aktualni Županov zamjenik.

Jučer su tako obrovački HDZ-ovci sastančili, a najvažnija tema sastanka bila je enigma tko je portalu Megamedia otkrio unutarstranačke tajne. Pala je sumnja na jednog HDZ-ovog vijećnika, potom su i neki drugi postali sumnjivici, no do kraja stranačkog sastanka nije otkriveno tko se usudio otkriti ono o čemu svi govore već mjesecima.

Hoće li eventualna kandidatura Ante Župana biti prihvaćena, najviše ovisi o Županijskom odboru HDZ-a i predsjedniku Božidaru Kalmeti. Trenutnu gradsku vlast mnogi HDZ-ovci kao i birači percipiraju kao odnarođenu koaliciju HDZ-a i SDSS-a koja radi na štetu svih žitelja Grada Obrovca, a sve uz suglasnost predsjednika Županijskog odbora HDZ-a.

Pored Ante Župana, dobar dio obrovačkih HDZ-ovaca drži kako bi sa Antom Županom u zasluženu političku mirovinu trebali ići i Stanko Mijić, te Branislav Švonja. U razgovoru sa nekima od njih doznajemo i to kako su spremni, ako treba, i izgubiti izbore u Obrovcu samo da priliku za četiri godine dobiju neki novi ljudi u HDZ-u kojima će Obrovac biti na prvom mjestu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime