Redakciji portala Megamedia obratio se jedan čitatelj s Vira (podaci poznati redakciji) čije pismo objavljujemo u cijelosti

Hrvatskom upravlja politička mafija, a zbog toga se proračuni pljačkaju nemilosrdno kako na državnoj razini tako i na lokalnoj razini. Svaka županija i općina ima svoga ”gazdu”. Tko su lokalni ”gazde” znamo, ali tko su državni ”gazde” ne znamo. Dakle, ne znamo tko su ”glavni gazde” u državi koji djeluju u sjeni političara i zbog kojih Sabor donosi koruptivne zakone. Sve pokazuje da su nevidljivi, dok su u svemu uspješni kao i njihovi sljedbenici od koji su mnogi u Saboru i Vladi te županijskim i općinskim vijećima. Bili su i ostali odani korupciji, najviše pljački proračuna na različite načine.

Oni su razlog zašto živimo u komunističkoj demokraciji i zašto pred zakonom nismo isti, ali, usput, glavni su uzrok hrvatskog siromaštva. Njih ne muči briga za državu, županiju ili za općinu. Njih zanima samo novac koji mogu otuđiti jer ne služe narodu nego sebi samima. Očito, mi u vlast biramo lopove jer o njima ne znamo ništa prije izbora. Oni su samo dio izborne liste i ništa više. Zbog političke mafije nisu krivi ni loši novinari nego hrvatski Ustav. Zašto ne glasamo za osobe umjesto stranke? Koliko tih lopova nikada ne bi ušlo u Sabor, županijsku Skupštinu ili općinska Vijeća ako bi glasali za osobe, pod uvjetom da novinari vrše svoju zadaću?

Kako sam već dugo vikendaš općine Vir u kojoj danas ima možda 15 tisuća objekata i kako sam doznao što se događalo u bivšoj MZ Vir, želim ukazati da se općinom Vir upravlja isto kao i hrvatskom državom. Krade se i bogate se bivši udbaški i kosovski doušnici ili njihovi potomci jer su zgrabili vlast zahvaljujući doušničkoj prošlosti. Na njihovu moć i mito padaju neki policajci, neki državnitužitelji, neki sudci, neki činovnici ili neki zaposlenici porezne uprave. Bez pljačke države, županije, općine ili naroda, nitko se u Hrvatskoj ne bi sramno obogatio preko noći. Dakle, glavna odlika RH je korupcija iza koje stoje koruptivni zakoni te  oportuni političari.

U MZ Vir postojalo je više suradnika tajnih jugoslavenskih službi, posebice nekoliko godina prije agresije na Hrvatsku, koji su danas virski tajkuni. Tajkuni nisu postali prodajom zemljišta jer ga nisu ni imali, ali su se obogatili pljačkom vikendaša uime MZ Vir. Dapače i kupili su dosta zemljišta. Čemu služi zakon o ratnom profiterstvu?  Od 2001. godine općinom Vir upravljaju oni osobno ili njihovi potomci koji i dalje pljačkaju vikendaše kupujući također i oportune birače koji prodaju svoju čast i poštenje za 500 kuna ili zapošljavanje nekoga iz obitelji.

Danas, izgubivši većinu u Vijeću, ne žele predati vlast. Zašto? Današnji načelnik je samo sluga tih tajkuna i bivšeg načelnika koji je nesposoban da se izvuče iz njihovih ralja zbog osobne pohlepe, a možda i zbog osobnih nesposobnosti.

Pitanje je, dakle, koliko su novca otuđili bivši načelnici i njihovi suradnici stvarajući duple priznanice ili čekove? Nije li to razlog zašto ne žele predati vlast? Što radi DORH ili USKOK? Zar se odugovlačenjem predaje vlasti u općini Vir ne krši zakon? Tko štiti danas virsku političku mafiju? Oni su dobili priliku da isprave i prikriju sve svoje nezakonite radnje i veliku pljačku općinskog proračuna i građana. Najviše medijski hvaljena vlast u općini Vir nam nedvojbeno ukazuje i na korumpiranost novinara u Hrvatskoj.

Međutim, najveća pljačka virskih vikendaša se dogodila za vrijeme rata kad su opljačkani za više od 23 milijuna eura ili 46 milijuna DM. Naime, 1987. godine održan je lažni referendum i svi vikendaši na račun struje, vode i telefona su morali MZ Vir platiti 8.5 tisuća DM. Svi su platili u njemačkim markama, ali taj novac nikada nije položen na račun MZ Vir nego se držao u kući predsjednika MZ Vir ili na njegovom osobnom računu u banci. Kad je MZ Vir 1993. godine postala općina protivno tadašnjem zakonu, taj novac je postao vlasništvo bivšeg predsjednika MZ Vir. Po kafićima u Viru se priča da je pri stvaranju općine Vir pomogao tadašnji hadezeovac Mesić i da je zbog toga obilato nagrađen.

Predsjednik MZ VIR je sudjelovao u više kriminalnih radnji, ali nikad nije procesuiran unatoč mnogim kaznenim prijavama. Dakle, 1993. godine MZ Vir postaje općina Vir i predsjednik MZ Vir postaje tajkun. Čemu služi zakon o ratnom profiterstvu?

Na koncu moram zaključiti  da je Hrvatska najkorumpiranija država u EU jer sve što je državno je ničije i svatko uzima koliko želi kao u jugoslavenskom samoupravljanju. Hrvatskoj treba novi Ustav i pošteni muževi i žene u svim aspektima vlasti koji će anulirati komunističke zakone i stvoriti nove koji će omogućiti boljitak i sigurnost hrvatskom narodu.

Vikendaši Vira su više puta opljačkani, ali nitko nije poduzeo ama baš ništa. Bogatili su se načelnici općine Vir koristeći duple priznanice i uplatnice jer proračun je bio polovicu manji od predviđenog. Politički mafijaši su postali tajkuni i nitko im ništa ne može. Kakva je država Hrvatska? Lopove treba izvesti pred lice pravde ako želimo sačuvati državu. Kako u državi tako također u Viru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime