Danijel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a poslao je medija priopćenje koje objavljujemo u cijelosti

Na sastanku s gradonačelnikom Dukićem, uz razgovore o Proračunu za 2023., prezentiran nam je i rebalans Proračuna za 2022. godinu. 

Navedene su dvije bitne točke, a odnose se na financiranje dodatka od 4% na plaće zaposelnicima u vrtićima i predfinanciranje EU projekata u iznosu od 35 mil. kuna neophodnih za nastavak njihove realizacije.

S obzirom da u predstavljenom rebalansu nema ničeg spornog zbog čega bi bili protiv, tražili smo od gradonačelnika i pročelnika Mijolovića da se u Rebalans uvrsti i naš neizvršeni Amandman, a čija su sredstva bila predviđena za garažu na Ravnicama u iznosu od 450.000,00 kuna. 

Kako konzervatorska podloga za Ravnice neće biti gotova do kraja godine, ta sredstva ovim rebalansom prebacila bi se Općoj Bolnici Zadar za nabavku novog uređaja.

Nakon razgovora s ravnateljom bolnice Željkom Čulinom, došli smo do zaključka kako bi s tim sredstvima bilo najbolje ići u nabavku nove radiološke opreme poput ultrazvučnog aparata (UZV uređaja) visoke klase koji omogućuje pristup i teže dostupnim tvorevinama u dojci. Novim, naprednim uređajem zamijenio bi se tehnološki zastarjeli uređaj sklon čestim kvarovima.

Uvjet za ovakav dogovor i izglasavanje Rebalansa je da se u tom istom dokumentu ništa ne mijenja niti da se išta nadodaje, nego da bude isključivo onakav kakav nam je prezentiran na sastanku. U toj opciji ovaj rebalans će imati našu podršku!

Daniel Radeta

Predsjednik GO SDP Zadar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime