U travnju prošle godine sam Vas obavjestila o neprimjerenim i nezakonitim radnjama na čestici zemljišta broj 5021 k.o. Makarska-Makar u privatnom vlasništvu. Navedena lokacija je prema Urbanističkom planu uređenja Volicija 1 određena kao zaštitna zelena p​​ovršina i vodotok

Kako je od tada prošlo skoro 10 mjeseci, a na terenu se i dalje obavlja nezakonito pranje betonskih miksera i pumpi, te ne primjereno odlaganje građevinskog otpada (dasaka, šuta, smeća), ovim Vam se putem ponovno obraćam kako bih Vas ponovno upozorila na nastavak devastacije prostora.

U međuvremenu je gradsko poduzeće Vodovod Makarska dao kućni vodovodni priključak za vodu na navdenu parcelu na osnovu toga što na parceli postoji kamena kućica od par kvadratnih metara, bez vrata, prozora i poda. Na istoj su prošle godine izvršeni radovi nezakonitog povećanja visine zidova što je i vidljivo na slikama u prilogu. Takva građevina je očito neprimjerena za bilo što a kamo li za stanovanje. Stoga se postavlja pitanje zašto se pogodovalo pojedincu dajući mu vodovodni priključak za kamenu zidinu, da bi on tu istu vodu koristio za pranje betona iz građevinskih strojeva?

S obzirom da navedena parcela graniči sa javnim dobrom, čestica 5324 k.o. Makarska-Makar (javno vodno dobro – potok – Sv. Andrija – Njiva) koja je u vlasništvu Hrvatskih Voda i čestica 4978 k.o. Makarska-Makar (javno dobro – putevi) koja je u vlasništvu Grada Makarska, smatram da je od interesa javnosti da se spriječi daljnja devastacija javnog dobra. Osim devastacije javnog dobra, neodgovornim i nezakonitim radnjama pojedinaca umanjuje se vrijednost okolnih privatnih zemljišta i nekretnina.

Prilikom navedenih radnji beton i cement dospijevaju u korito potoka (slike u prilogu), te se kod većih oborina prenose nizvodno potokom.  Plato na kojem se kontinuirano vrši ispiranje betona iz građevinskih strojeva sada je većim dijelom izbetoniran od prethodnih pranja i samim time nepropustan za vodu. S obzirom da je plato u nagibu, svakim daljnjim ispiranjem beton i cement se slijeva u korito potoka i na cestu Put Volicije (slike u prilogu). Također je i sama cesta na tom mjestu  u nagibu prema potoku tako da i cement sa ceste sa kišom opet na kraju dospije u potok. Svakodnevnim prometovanjem isti taj cementni materijal vozila raznose stotinama metara cestom u pravcu Makarske i Tučepi. Tijekom suhog vremena vjetar cementnu prašinu raznosi po okolnim parcelama i park šumi Osejava.

Navedeni potok se ulijeva u more na jednoj od najljepših plaža Jadrana, plaži Nugal. Ako se nastavi sa ovakvim neodgovornim ponašanjem i samovoljom pojedinaca pitanje je dana kada će beton dospjeti na samu plažu.

Sve gore navedene činjenice su vrlo lako provjerljive samim izlaskom na navedene lokacije.

U prilogu Vam također šaljem i fotografije na kojima je vidljiva navedena devastacija prostora.

Zbog svega navedenog ovim Vas putem još jednom pozivam da sukladno Vašim nadležnostima i ovlastima poduzmete sve kako bi se zaštitio javni interes, vrijednost privatne imovine u susjedstvu, te spriječila daljnja devastacija prostora.

Lijep pozdrav.

1 KOMENTAR

  1. Matija Gubec, Matija Ivanić, Zrinski…. pa kaže stara Hrvatska pjesma (još uvijek je nisu zabranili Banda) …”u boj u boj mač iz toka bračo…” kad već moramo crknut crknimo kao ljudi. Šta će i ovakav KMETSKI život!

  2. Pročitavši ovo priopčenje, a čitala sam i prije 10 protuzakonita ponašanja pojedinaca, a da nitko ništa nije poduzeo, još jednom samo potcrđuje uz doksaze iz slika da su SDP i HDZ jedna stranka, mislim na rukovodećikadar, Čast idealistima sa obe stranke. interesira me što je doduzelo redarstvi, njihov šef ljepotan Lovreta, njegov nadređeni Lepi Cane-Vranješ. šta o tome misli baletan dogradonačeelnik Nemlić i njegova suflerica i branitekhica Hloverka. Oni če čuvati zaštičeni krajobaz, kad već drsko proliju beton do samog Nugla. Gradonačelnika neću spominjati, jer on sigurno nije u stanju pohvatati sve konce. Ujko Raos odrađuje za ANDABAKU, to potcrdjuhe njegov matični list. Zna ce jo je zadužem ua Cvitačku, M,OB,OR,DS, idr. HLOVERKA odrađuje za sebe jer je njena bara velika i treba je dobro posušiti. ne poduzmete li potrebn

  3. Gdin ili Gđa su ovo tako lijepo objasnili, dokumentirali kako bi se reklo- sve je jasno ko dan. Nadlezna inspekcija samo treba doć i to sve riješit u pola sata, ali to u našoj banana državi je znanstvena fantastika. Jadni smo i gotovo !

  4. Ostaje diskretno pitanje:
    Tko je palio žito da izgori platno ispod žita?
    Za točan odgovor (iz korijena) treba visoko zagrnuti rukave, nogavice još više..

  5. Joze, ostavi se betona sa svojin kriminalcicima i kriminalcima ,a pogotovo osejave jer svi znaju da van je u opisu interesa samo novac i bogacenje ,,radi stogod konacno pametno i mani se demagogije priko FB vec dovedi malu doma dok je nisu gori cilu iztaslacili i posupcili ka sta ce i tebe budes li pogodovao nadalje kriminalu ukljucujuci Perica i prevaranticu Hloverku zajedno s Raosom..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime