Naša čitateljica Ana Pedišić poslala nam je pismo s molbom da ga objavimo. Medicinska sestra, zaposlena u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije već je neko vrijeme na bolovanju i tvrdi da je žrtva mobbinga i smicalica nadređenih zbog čega je zatražila pravnu zaštitu, a za njezin slučaj zna i ministar Vili Beroš. Njezino pismo objavljujemo u cijelosti

Zovem se Ana Pedišić, rođena sam u Zadru. U Zadru sam odrasla, završila srednju medicinsku školu Ante Kuzmanić. U Zadru sam odradila pripravnički staž u O. B. Zadar. U Zadru sam upisala preddiplomski studij sestrinstva. U Zadru sam radila kao medicinska sestra. U Zadru sam se upisala na diplomski studij sestrinstva odnosno magisterij.

Bila sam primorana zamrznuti svoj studij radi stresa koji proživljavam. Naime, imam malodobnog sina jedinca kojem je zbog njegovog zdravstvenog stanja potrebna konstantna njega. Samohrana sam majka tog prekrasnog dječaka koji me drži na životu kao što sam i sama dio svog života bila kćer samohranog oca i hrvatskog ratnog branitelja.

Radila sam na pola radnog vremena odnosno 4 sata u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije dok mi bivši ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić nije sugerirao da predam molbu za voditeljicu sanitetskog prijevoza te inzistirao da prekinem rad s polovicom punog radnog vremena kako bi ispunjavala uvjete za to predmetno radno mjesto.

Mate Lukić

U dobroj vjeri sam poslušala tadašnjeg ravnatelja Ivicu Erlića i prekinula rad na pola radnog vremena. Međutim nisam dobila radno mjesto voditeljice iako sam jedina predala molbu i jedina bila zainteresirana za to radno mjesto. Upravo suprotno, kolegica Jasna Krpina me fizički napala i do danas nije odgovarala za to. Koji je povod napada bio, ja dan danas ne znam. Samo Vam mogu reći da od toga dana počinje pakao za mene i moju obitelj. Ista ta kolegica me protuzakonito šalje na izvanredni liječnički pregled (psiho testove), govori ravnatelju da sam ja nju napala, a ne ona mene, također je zaprijetila svjedocima napada da će dobiti otkaz ako tko kaže istinu. Ista ta kolegica Jasna Krpina me anonimno prijavila na Centar za socijalnu skrb u nadi da mi se oduzme moj malodobni sin. Na centar za socijalnu skrb sam išla sa odvjetnicom jer moje dijete mi je najveće zlato u životu. Do dana današnjeg ravnateljica Centra za socijalnu skrb nije odgovarala za svoje postupke odnosno dotična ne želi surađivati sa policijom i reći istinu o prijavi jer ja sam u toj priči oštećenik i sve sam tvrdnje iz prijave opovrgnula.

To je samo bio početak maltretiranja od strane Jasne Krpine. Sljedeće mi je poslala na kućnu adresu prijetnju da dam otkaz, policijski službenici su je htjeli staviti na poligraf, ali ona je tada postala jako neugodna i galamila. Ni tome nije bilo kraja.

Ivica Erlić

Kada sam konačno smogla hrabrosti izađi sa svojim problemom u medije i upoznati javnost što proživljavam i kako dotična nasilnica ima izmišljeno radno mjesto koje joj je omogućio gradski vijećnik Mate Lukić ni onda nije stala. Ubrzo me anonimno prijavila na policiju da se bavim sa prostitucijom?!

Ja već duže vremena ne radim i nemam mogućnost živjeti život dostojan čovjeka. Plaća mi se drastično smanjila. Jedva da sam odvjetnicu platila ali i to uzalud jer nova ravnateljica Ivana Šimić nije kadra da se očituje iz razloga što krši Zakon. Naime, ja sam po drugi put predala molbu za voditeljicu i imam prednost kao dijete branitelja Domovinskog rata i invalida sa oštećenjem organizma. I ponovno naglašavam opet sam bila jedina zainteresirana za to radno mjesto, a ravnateljica uporno prisilno stavlja ljude da budu v.d. voditelji jer nitko osim mene nije zainteresiran za to radno mjesto.

Nisam dobila nikakav odgovor iz kojih razloga nisam primljena osim što se jednom ravnateljica Ivana Šimić udostojila očitovati mojoj odvjetnici da će se za mene sastati Upravno vijeće i Etičko povjerenstvo. To je bilo 2.6.2022. godine a danas je već 20.9.2022 godine. Znači 3 mjeseca je prošlo od toga. Ja sam na prisilnom bolovanju, opet ponavljam primanja su mi se drastično smanjila. Nikoga nije briga za mene ni za moje dijete.

Jasna Krpina me pokušava diskreditirati govoreći da sam psihički nestabilna osoba iako sam se sama podvrgnula 6-satnom psihologijskom testiranju koje je pokazalo da nisam neuračunljiva kako to ona sustavno kleveće. Moj problem se nije do dana današnjeg riješio.

Također moram napomenuti da mi je Mate Lukić zaprijetio da ja ne znam s kim se sporim,odnosno da nema smisla da idem na sud jer da on svaki sudski spor dobije. Mate Lukić je Jasni Krpini osigurao izmišljeno radno mjesto s plaćom od 8.500,00 kn dok opis njenog posla obavlja više osoba u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije, a ona ispija cijelo jutro kave. Godišnje se troši 102.000,00 kn na njenu plaću, dok meni ravnateljica nije isplatila ni naknadu za bolovanje duže od 90 dana. SRAMOTA.

Župan Božidar Longin je jednom prigodom izjavio da sam ja nesposobna za bilo kakav rad, iako me ne poznaje i tvrdi kako je mene moja pokojna majka koja je isto bila medicinska sestra zaposlila na poslove medicinske sestre. Nažalost moja pokojna majka nije imala prilike da vidi da ja radim kao što nije imala prilike ni upoznati svoga unuka. Također je izjavio da on nema veze sa mojom ustanovom, a Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije je ustanova pod županijom. U privitku Vam šaljem poruke od gradonačelnika Dukića koji piše da je moj slučaj za županiju.

Trpim veliku nepravdu u životu. Sjedim kući, a htjela bi raditi posao za koji sam se jedina javila i radi djeteta bi mi odgovarao jutarnji rad, međutim nemam tu mogućnost.

I pitam se tko će platiti sav onaj novac koji mi Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije duguje kao odštetu za duševne boli budući nemam prava otići na sud jer prijetnje Mate Lukića su ozbiljne. Mate Lukić je osoba koja zapošljava ljude u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije. Mate Lukić je doveo i ravnateljicu Ivanu Šimić i štiti je, isto kao što štiti Ivicu Erlića i Jasnu Krpinu.

Ja jedino što želim u svome životu da ovo sve stane jer traje predugo, već 3 godine. Želim samo svoj mir u životu.

Želim pravdu!

Želim radno mjesto za koje sam se javila jedina i ispunjavam sve uvjete za to radno mjesto, želim da mi se nadoknadi novčano sva ona šteta koja je učinjena, jer nisam radila jer mi nisu dopuštali. Želim da me se zaštiti od Mate Lukića i Jasne Krpine.

Želim javnu ispriku od Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije jer je narušen moj ugled kao i ugled moje cijele obitelji. Moj otac koji je bio branitelj i koji je bolestan. Zar mora ovo trpjeti pod stare dane. On više od svega želi ispriku. Nitko ovo nije zaslužio. Da mi se ovo nije dogodilo u životu ne bih znala kako sustav funkcionira.

Također moram naglasiti da sam osobno bila u Ministarstvu zdravstva i nitko ništa nije učinio da se moj problem riješi. U više navrata sam se obraćala inspekciji rada. Niko ništa moje učinio. Bila sam podnijela i kaznenu prijavu i nitko ništa nije učinio. Zar zbog korupcije ja moram sjediti doma?

I da naglasiti ću, ne pada mi napamet seliti se iz mog rodnog grada. Zato se obraćam svima vama. Želim pravdu. Želim živjeti, želim biti u miru, a ne u strahu od čega ću živjeti i kakav će život moje dijete danas sutra imati. Želim da mi se pomogne. Jer ovako, život nema smisla…

Ana Pedišić, prvostupnica sestrinstva

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime