Uhljeb Domoljubne koalicije Pero Ćorić  proslavio se po radnom mjestu ekonomiste , voditelja Odjeljenja za vozače Vukovarsko srijemske županije gdje je niz godina primao plaću po kvalifikaciji visoke stručne spreme, a dolaskom Baukovih revizora (SDP) mjenja se i Ćorićeva plaća po kvalifikaciji srednje stručne spreme koja je upitna.

Ovih dana Ćorić kao saborski zastupnik češće plijeni pažnju javnosti bubajući  gluposti u vidu izjava. Stručnjaci iz medija tvrde da Ćorić postaje interesantan javnosti kao saborski redikul, što je slično po svojim izjavama svojedobno bio i Rojs . Dakle, neobrazovanoj osobi da bi izazvala pozornost ne preostaje ništa osim pustiti brkove, kozju bradicu, šiljastih ušiju, ekstremne frizure i čestih ekstremnih i glupih izjava. Po čemu je danas poznat hrvatskoj javnosti Pero Ćorić? Pregledom portala ostaju zabilježeni problemi s drogom u obitelji Ćorić, a o razlozima i posljedicama njihova dosadašnjeg zataškavanja odlučio je nakon šest godina šutnje za tportal progovoriti i tadašnji predsjednik HSP-a, Anto Đapić. Ponajviše, kaže, zbog članova i simpatizera svoje i drugih ‘pravaških’ stranaka, ali i zbog istine, kako bi se doznalo kakvim se metodama služio HDZ u obračunu s političkim suparnicima. “Kada se poslije lokalnih izbora 2009. pučistički pokušalo preuzeti vlast u HSP-u, Pero Ćorić je po nalogu iz HDZ-a nastavio brutalnu kampanju protiv mene. Pozadina toga bila je ucjena procesuiranjem njegova sina uhićenog zbog posjedovanja droge, što govori o dubini projekta bombastično nazivanog HSP dr. Ante Starčević”, započeo je priču Anto Đapić.

“Ćorić mi se pred dvojicom svjedoka 2008. ili 2009. godine požalio da ima velik problem jer mu je sin pao s drogom. Rekao mi je da to vuče već duže vrijeme te mu se čini kako će ga time pokušati ucijeniti, ali se neće dati. Prenio sam to i Ruži Tomašić, a onda je 6. siječnja, kao šef stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji, bez odobrenja vodstva HSP-a potpisao sporazum s HDZ-om i pratećim strankama, među kojima i s SDSS-om. Zbog toga su u stranci od mene tražili da raspustim tu organizaciju, ali nisam htio otvarati problem uoči izbora, pa sam Ćoriću predložio da se povuče, bar dok se ne zaključi istraga nad njegovim sinom. No, on me počeo napadati i tražiti ostavku, iako sam najavio povlačenje na Saboru stranke…”, kazao je tada Đapić. Pravaši vole isticati kako ih Ćorić godinama potkrada – Novu stranku  Ćorić i Tomašić registrirali su pod imenom HSP dr. Ante Starčević u rujnu 2009. godine, iako je Upravni sud već jednom ukinuo takvo ime stranci registriranoj 1993. godine, usvojivši tužbu tadašnjeg predsjednika HSP-a, Dobroslava Parage. Tajnik s dopisnom školom iz Šarengrada i Pleyboyeva zečica iz Siska vode stranku koja se zove HSP AS. Predstavljaju se oni puku kao izvorni pravaši, svakodnevno na stranačkom webu možemo pogledati brižne face kako polažu cvijeća po groblju. Njihov program HSP AS zove se ”Od groblja do groblja”. Pleyboyeva zečica držala je predavanja na Hrvatskim studijima na temu Antički putevi i komunikacije, Život antičke obitelj u provinciji. Istraživačkim radom zečica je naletila u šarengradu na tajnika Ćorića koji se baš u to vrijeme bavio stučnim usavršavanjem, pohađao je dopisnu školu,sam nam nije poznato gdje. Savršena harmonija tajnika i zečice urodila je plodom da je nastao projekat koji su nazvali HSP AS. Antičkim putevima i komunikacijom  tajnik i zečica ispratili su Ružu Tomašić, bolje reći motivirali je da ona napravi sebi novu stranku, a njima, kao auhtohtonim provincijalcima  ostavi HSP AS. Danas Ćorić izjavljuje da ne vidi zašto ovo Petrov radi. Ako želi na vlast dovesti neokomuniste, nek ih dovede. Pero Ćorić osuđen je za krivotvorenje dokumenata 2010. godine na kaznu zatvora od deset mjeseci, no u konačnici je dobio uvjetnu osudu na rok kušnje od jedne godine! Objavili smo to 26.02.2016 godine, koji su prenjeli portali na razini cijele države. Glasnogovorniku HSP AS, poslali smo link objave kako bi pravovremeno mogao reagirati. Nije bilo reakcije. Možemo zaključiti da Pero Ćorić nije legalist kako tvrdi njegov glasnogovornik, a zašto se Ćorić čudi Petrovu nama je jasno samo nam nije jasno zašto  Božo Petrov sjedi u Saboru kao koalicijski partner s Ćorićem i njemu sličnima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime