Pozivajući se na anketu agencije Ipsos, članovi Pločanske stranke tvrde kako je na čudnovatom uzorku od 1.100 anketiranih građana, Zoran Bule dobio najveću podršku birača kao potencijalni kandidat za gradonačelnika

Zoran Bule član je devastirane Pločanske stranke i doista je teško povjerovati da bi ovaj potencijalni kandidat za gradonačelnika dobio najveću podršku birača. Prema navodnim rezultatima ankete čiji detalji nisu objavljeni, Zoran Bule od 1.100 potencijalnih birača osvaja 373 glasa, HDZ-ov Krešimir Šunjić 254, Zdenko Mateljak 253 glasa i aktualni SDP-ov gradonačelnik Mišo Krstičević 220 glasova.

Poprilično nevjerodostojni rezultati na čudnovatom uzorku potiču na razmišljanje je li anketa uopće provedena? Na Facebook stranicama Pločanske stranke nema ni spomena o anketi kao ni na njihovim službenim Internet stranicama. Da je navodna anketa provedena, tvrdi član Pločanske stranke Ranko Barbir koji je na svom Facebook profilu objavio navedene rezultate. U međuvemenu je objava obrisana što baca sjenu sumnje je li agencija Ipsos doista radila anketu u kojoj, usput rečeno, nije bilo neodlučnih?!

Poput očajne udavače koju je pregazilo vrijeme, Pločanska stranka, stječe se dojam, je anketom za koju nije sigurno da je doista i provedena pokušala pred izbore podignuti rejting ne bi li u nekakvoj koaliciji opet bili dio izvršne vlasti.

Analizirajući na vodne rezultate, teško je ne primijetiti da je HSS-ovac Zdenko Mateljak „dobio“ tek jedan glas manje od HDZ-ovog Krešimira Šunjića. HSS gotovo da i ne postoji više, a zbog spornog političkog angažmana, neprirodnih koalicija, Zdenko Mateljak nije više prihvatljiv ni jednoj političkoj opciji.

U Pločama u ovom trenutku egzistiraju tri političke stranke: SDP, HDZ i HSLS te nezavisna lista Dalibora Žderića. SDP i HDZ su dakako najjače stranke dok pločanski HSLS ima stabilno biračko tijelo s kojim prelazi izborni prag. Krešimira Šunjića pored HDZ-a i bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Krešimira Vejića, podržava i HSLS, donedavni predsjednik te stranke u Pločama Matko Radonić i aktualna predsjednica Deni Katić. Realno je očekivati da će upravo potencijalna koaliicija HDZ-HSLS imati većinu u Gradskom vijeću te da će imati i svog gradonačelnika.

Deni Katić, predsjednica pločanskog HSLS-a

S druge strane, u SDP-u je rasulo zbog lošeg vladanja gradom, narušenih međuljudskih odnosa. Da je tome tako, dokaz je da će na izbore vrlo vjerojatno izaći sa nezavisnom listom Milenko Karić, čovjek koji je 2017.puno učinio u izbornoj kampanji za Mišu Krstičevića i SDP.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime