Sandra Vukić punih je deset godina suvereno vladala općinom Vrsi uz pomoć svog najvažnijeg mentora i bliskog prijatelja, radnog kolege sa Zavoda za zapošljavanje Željka Marića.

Željko Marić, prijatelj, kolega, savjetnik… načelnice općine Vrsi

Negdje u jesen 2006., Željko Marić kao tadašnji liberal krenuo je u žestoko lobiranje za Sandru Vukić predstavljajući je kao neovisnu kandidatkinju koja će novoosnovanoj općini Vrsi donijeti brojne koristi. Tada obrazovana, neudana Sandra Vukić, stara tek 36 godina kreće u političku bitku, a na meti joj je u kampanji kao i u prvoj godini mandata bio HDZ i Emil Ćurko, tadašnji gradonačelnik grada Nina kojeg je klevetala gdje je stigla optužujući ga da ga nije briga za Vrsi već samo za Vršku Puntu na kojoj će tobože neki „njegovi ljudi“ graditi vile i provesti katastrofalnu betonizaciju netaknute prirodne obale. Zamjerala je HDZ-ovcima i što se opiru odvajanju Vrsi iz administrativnih granica grada Nina, javno i nedvosmisleno iskazivala prijezir prema toj stranci, tadašnjem i današnjem županijskom šefu Božidaru Kalmeti optužujući da je sve to interesna skupina koja ne želi dobro Vrsima.
Deset godina kasnije, ta ista Sandra Vukić, i dalje obrazovana, neudana, deset godina starija, ponosna je članica HDZ-a, Božidara Kalmetu oslovljava sa „šefe“ i provlači iste teze kao i 2006. odnosno 2007. godine. I dalje pod strogim mentorstvom svoga radnog kolege i bliskog prijatelja Željka Marića, Sandra Vukić 2017. pokušava uvjeriti stanovnike općine u svoje teorije zavjere. Samo ovaj put „krivci“ nisu  Emil Ćurko ili Božidar Kalmeta. Ovaj put su krivi Šime Maraš, Željko Predovan, Marko Milutin jer, kaže Sandra Vukić, stoje iza Pokreta mladih općine Vrsi, nezavisne liste koja je do koljena potukla Sandru Vukić, imaju natpolovičnu većinu u Općinskom vijeću i njihov kandidat za načelnika Luka Perinić, ako je suditi po volji birača, bit će novi načelnik općine Vrsi.
Dakle, Sandra Vukić pokazuje obilježja demencije. Zaboravlja da je svoj prvi načelnički mandat dobila zahvaljujući kritiziranju HDZ-a, da je bila jedna od rijetkih načelnica u Zadarskoj županiji u povijesti koja nije bila član niti jedne stranke. Zaboravila je Sandra Vukić puno toga. Jedino čega se drži čvrsto i što ne zaboravlja je teorija zavjere o tajnim interesnim skupinama koji će na leđima odnijeti Vršku Puntu i tako prouzročiti veliku nevolju žiteljima.
Po čemu će ostati upamćena desetogodišnja vladavina Sandre Vukić? Prvenstveno po Željku Mariću koji je u općini „pustio korijenje“. Vedrio je i oblačio, savjetovao Sandru Vukić pa je čak je uspio zaposliti i vlastitog sina koji dotada nije ni znao gdje se točno nalaze Vrsi. Kao da među više od dvije tisuće žitelja općine Vrsi nema nikoga tko bi svojom inteligencijom, obrazovanjem i sposobnošću mogao konkurirati sinu Željka Marića, Obrovčanu koji u politici nije uspio, mijenjajući stranke kao čarape. Jedina mu je konstanta Sandra Vukić. Njezinim odlaskom u ropotarnicu političke povijesti, odlazi i Željko Marić, a tome se nadaju mnogi Vršani koji su se nerijetko šalili da bi Vrsi jednog dana Sandra Vukić i Željko Marić mogli preimenovati u MARIĆEVO!

1 KOMENTAR

  1. Da sutra pobijede Jehovini svjedoci, ona bi bila glavni svjedok. To je stranka KVP (Kako vjetar puše). Sandra je evergreen političarka, sa naglaskom na green. Što je baš nas morala dopasti? Što smo mi Bogu skrivili? Zavladala je panika u njenim redovima jer ovo nije očekivala. Sve dođe na svoje mjesto – kad-tad.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime