Na jedinoj sjednici Nadzornog odbora Liburnije d.o.o. u ovoj godini, Edvin Šimunov, direktor ovog trgovačkog društva još od prošlog stoljeća, izvijestio je članove da je jedna djelatnica ukrala 205.000,00 kn

Članovima Nadzornog odbora to ije bila nikakva vijest jer su desetak dana prije sjednice to mogli pročitati na portalu Megamedia. Drugi mediji znakovito šute o neviđenoj krađi u Liburniji, a dežurni kontrolor štete s Narodnog trga objavio je jedan članak u kojem o lopovluku ne piše ništa, ali u naslovu sugerira da je počinitelj pronađen i novac vraćen.

U međuvremenu je, vrlo vjerojatno nakon prijave redakcije portala Megamedia, PU Zadarska pokrenula izvide u Liburniji i istraga je u tijeku. Naime, prije par tjedana kada smo objavili vijest o lopovluku u Liburniji, policija o tome nije imala saznanja što znači da Edvin Šimunov kao direktor nije o krađi izvijestio PU Zadarsku. Zašto, to samo on zna.

Svakako se slučaj skandaloznog nestanka 205 tisuća kuna htio zataškati, a posebnu ulogu u pokušaju zataškavanja imao je osobno Edvin Šimunov koji je razgovarao sa više predstavnika raznih medija u Zadru apelirajući na njih da ništa ne objavljuju. Što su zauzvrat eventualno dobili mediji, doznat ćemo uskoro.

Djelatnica koju se sumnjiči da je novac ukrala (podaci poznati redakciji, op.a.) nije to mogla učiniti jednostavno jer posao koji je do otkaza obavljala u Liburniji joj ne dopušta pristup novcu. Postoji još jedan detalj, a to se onda moramo podsjetiti notornog uličnog performera, posrnulog sindikalista, pravomoćno osuđenog prevaranta Vedrana Uranije. On je imao određene veze u zadarskom državnom odvjetništvu, a zbog njegovih marifetluka je jedna državna odvjetnica podnijela i ostavku na trenutnu dužnost. Slično se sada kuha i u Liburniji. Jedan od više rangiranih djelatnika Liburnije ima izražene odnose sa jednom državnom odvjetnicom u Zadru što mu je jednom i pomoglo dok je radio u drugom poduzeću u vlasništvu Grada Zadra. Vječiti na okruglom pečatu, ovaj djelatnik Liburnije prošao je iznimno dobro, pa je tako, ako je vjerovati Edvinu Šimunovu o lopovluku o Liburniji, prije policije informirano Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

I za kraj, još jedan detaljčić u moru mnogih detalja koje ćemo otkriti u narednim nastavcima: bivša djelatnica Liburnije koju se osnovano sumnjiči da je ukrala novac, ima također zanimljivu rodbinsku poveznicu. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime