Iz PU Splitsko-dalmatinske još uvijek ne iznose detalje današnjeg spektakularnog uhićenja dvojice muškaraca u poznatom makarskom ugostiteljskom objektu

Potvrđuju tek da su uhićena dvojica muškaraca zbog kaznenog djela iznude. Iz dobro informiranih izvora neslužbeno doznajemo određene detalje današnje akcije koja je danima pripremana. Dvojica iznuđivača su u Makarsku stigli iz BiH sa Mercedesom njemačkih registarskih oznaka. Tražili su od žrtve da im novac preda u poznatom ugostiteljskom objektu u neposrednoj blizini trajektnog pristaništa. Žrtva, a riječ je navodno o vrlo poznatom poduzetniku koji posluje i na makarskom području, isti je informirao policiju o svemu što mu se događa.

Obzirom da je primopredaja veće količine novaca dogovorena u vrijeme kada se inače u ugostiteljskom objektu nalazi jako puno ljudi, a među njima i mladih roditelja s djecom, u policiji su procijenili da je riječ o vrlo rizičnom događaju. Stoga je među gostima ugostiteljskog objekta za stolovima bio i određeni broj policijskih službenika koji su glumili goste. Zapravo su motrili svaki korak dvojice iznuđivača.

U jednom trenutku je žrtva sjela za njihov stol i donijela im novac, a nepovjerljivi dvojac inzistirao je na prebrojavanju novaca. Kako se sumnjalo da su naoružani, policijski službenici koji su glumili goste su čekali najpogodniji trenutak za akciju. Kada su iznuđivači krenuli gledati u novce, bio je to odlučujući trenutak da se alarmiraju pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko. Pet, do zuba naoružanih i maskiranih pripadnika ATJ Lučko munjevitom brzinom utrčava u ovaj ugostiteljski objekt i izvlači vani dvojicu iznuđivača koji bivaju uhićeni.

Do tog trenutka nitko od gostiju kao ni prolaznika nije ni slutio da je taj dio Makarske danas bio pod opsadom policije i pripadnika ATJ Lučko obzirom da su na poprište stigli u civilnim vozilima. Jedna od djelatnica ugostiteljskog objekta ispričala je za portal Megamedia svoje dojmove. – Bilo je kao u filmu. Sve je bilo kao i uobičajeno, nije se ni po čemu dalo zaključiti da se nešto događa. Radila sam svoj posao kada su u jednom trenutku utrčali specijalci. Pretrnula sam od straha, ništa mi nije bilo jasno. Minutu kasnije, sve je bilo riješeno, priča nam djelatnica.

U kuloarima se spominje ime poduzetnika odnosno žrtve kaznenog djela, ali i potencijalni supočinitelji ovog kaznenog djela, no pričekat ćemo kraj policijske istrage te ćemo o novim detaljima izvijestiti javnost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime