Sve je počelo s Perom Ćorićem, saborskim zastupnikom HSP AS za kojeg se doznalo da je svojedobno pravomoćno osuđen za kazneno djelo protiv vjerodostojnosti izjava i krivotvorenja isprava…

Doduše, prije Pere Ćorića, izbio je skandal s Mijom Crnojom, nesuđenim ministrom branitelja koji je muljao s adresom i prebivalištem. Prije nekoliko dana, ostavku je ponudio i  pomoćnik za zatvorski sustav Slavko Kovačević, nakon što se doznalo da je 2004. godine bio pravomoćno osuđen zbog fizičkog napada na maloljetnika kojem je nanio teške tjelesne ozljede. Nažalost, u državnom vrhu još je jako puno osoba s pravomoćnim presudama, a među njima je i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić koji je pravomoćno osuđen prošle godine na Općinskom sudu Dubrovnik u Stalnoj službi u Pločama.
Bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović često je govorio kako on i njegova Vlada imaju nultu tolernaciju na kriminal. Postavlja se pitanje kolika je tolerancija u aktualnoj vladi jer ministri, njihovi zamjenici i pomoćnici redovito pune novinske stupce sa svojom nečasnom prošlošću. Netko je, očito, trebao malo bolje paziti tko sve ulazi u Sabor, Vladu i druge državne institucije.

1 KOMENTAR

  1. ŠTA JE SADA ĆORIĆU? pATOLOŠKI LAŽLJIVĆE!!!
    “ISTINA BOLI ALI OSLOBAĐA”… nAJLJAKŠE JE BLATITI DRUGOGA. žALOSNO JE DA JE SVAKI DRUGI PRAVOMIČNO OSUĐEN, MISLIM NA ČLANOVE VLADE, A IMA LI IKO DA NIJE? Sve je sazrilo za nove izbore. Ovo sve što ste prouzročili Narodu, nabili troškova se bi vas trebalo udarati po džepovima.

  2. Državno odvjetništvo je definirano kao samostalno i neovisno pravosudno tijelo koje je ovlašteno i dužno postupati protiv počinitelja kaznenih i drugih kažnjivih djela, poduzimati pravne radnje radi zaštite imovine Republike Hrvatske te podnositi pravna sredstva za zaštitu Ustava i zakona. Dakle, postoje tri funkcije državnog odvjetništva, a to su: progon počinitelja kaznenih djela, zaštita imovine Republike Hrvatske i svojevrsna zaštita ustavnosti i zakonitosti.
    A što kaže premijer Orešković, kakva je stopa tolerancije prema počiniteljima kaznanih djela u Vladi RH?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime