Pišem Vam prijedlog za rušenje ministra i spašavanje nemalog broja života. Tema je debilni raspored bolnica na tlu Hrvatske. Cilj nije zatvaranje postojećih nego otvaranje tamo gdje nedostaju

Činjenice su:
-Pet slavonskih županija ima po procjenana za 2018. godinu ukupno 714789 stanovnika. To je zbroj:
Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.
-Četiri dalmatinske županije po procijeni za 2018. Godinu imaju 837592 stanovnika.

1. paradoks: U istih pet slavonskih županija postoji 1 KBC i 8 OB, a u četiri dalmatinske županije 1KBC i 4 OB.

2. paradoks: OB Pakrac je udaljen 42km od OB Nova gradiška koja je udaljena 31.5 km od OB Požega. OB Vinkovci su udaljeni 19.9 km od OB Vukovar a on je udaljen 38.5 km od KBC Osijek.

Istovremeno u Dalmaciji KBC Split je udaljen 230km + 2 državne granice od OB Dubrovnik. Između te dvije bolnice ne postoji niti jedna bolnica. Domove zdravlja namjerno ne uzimam u obzir jer se tamo jedino dolazi umrijet.

Kako je moguće da se apsolutno niti jedan portal , novina ili tv kuća nisu pozabavili ovim problemom? Činjenice su takve da tu živi više ljudi (ne računajući turiste), udaljenosti su veće a i da financijski bolje stoje pa je situacija svejedno takva. Otoci su posebna priča.

Bio bih vam jaaaaaako zahvalan kada biste ovo digli na nacionalnu razinu, jer iskreno, mislim da ste jedino Vi u stanju nešto promjeniti na bolje što se tiče zdravstvene zaštite u srednjoj i južnoj Dalmaciji.
Uživao sam gledajući kako rušite sve one ministre, al ipak mislim da je ostao još najmanje jedan;)
Unaprijed hvala!

2 KOMENTARI

  1. Danas imamo situaciju da jedan čovjek, gospodin Ivo Matičević iz Metkovića, hoda iz Metkovića u Zagreb da bi Metković i dolina Neretve dobili bolnicu i stalno prisutnu HITNU HELIKOPTERSKU MEDICINSKU SLUŽBU !
    Hrvatskoj je potrebno minimalno 5 helikopterskih baza i u njihovoj blizini barem JEDNA bolnica koja će moći primiti sve vrste ŽIVOTNO UGROŽENIH osoba ! Pametnom dosta !

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime