U partnerstvu s Udrugom OSI Sunce i Savjetovalištem Lanterna , a uz financijsku potporu Grada Makarska (20.000,00 kn), udruga Ruke za bolju Makarsku provodi jednogodišnji program podrške organizacija civilnog društva pod nazivom Mreža aktivnih građana Makarska (MagMa).

Program je usmjeren na pružanje tehničke pomoći civilnim udrugama u osmišljavanju i realizaciji samostalnih i suradničkih projekata, s ciljem da se iste osnaže kroz razvijanje međusektorske suradnje i javno-civilnog partnerstva. Programom se također želi riješiti problem kroničnog nedostatka suradničkog javnog prostora i opreme te kompetencija i znanja za bolji rad civilnog sektora.

Programske aktivnosti odnose se na umrežavanje organizacija civilnog društva, jačanje njihovih kapaciteta  za osposobljavanje u pripremi projekata financiranih javnim sredstvima, suradničko planiranje te pokretanje u rad javnog prostora za provedbu suradničkih inicijativa.

Edukacijske aktivnosti vezane su uz radioničke treninge iz područja zagovaranja u javnim politikama,

projektnog planiranja, odnosa s javnošću , fundraisinga, menadžmenta volontera  i društvenog poduzetništva.

Aktivnosti vezane uz suradničko planiranje vezane su uz pokretanje u rad javnog suradničkog prostora i djelovanja projektnog  inkubatora, organizaciju zajedničke javno-zagovaračke aktivnosti Uključi se! te održavanje završne konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati programa.

Do sada je održan inicijalni sastanak udruga koje su se uključile u projekt (trenutno je uključeno sedam udruga), te prva radionica iz istraživanja, analize i zagovaranja u javnim politikama. Edukacijske aktivnosti održavaju se petkom od 10.30 do 12.00 sati u prostoru Savjetovališta Lanterna, a mjesta za uključenje predstavnika udruga kao i ostalih zainteresiranih građana još uvijek ima. Za sve ostale informacije o programu i načinu obratite se Petru Kelvišeru, voditelju programa na mail adresu petarkelviser@gmail.com.

O terminima navedenih aktivnosti bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Srdačan pozdrav

Petar Kelvišer, predsjednik udruge Ruke i voditelj programa MagMa

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime