Nakon obnoviteljske izborne skupštine makarskog HSLS-a kojoj su nazočili županijski predsjednik i član predsjedništva stranke Branko Radačić, Matko Radonić, član Središnjeg vijeća i dr.,  danas su za predsjednika makarskog ogranka te zamjenika predsjednika izabrani Jakov Bilić i Jure Pribisalić,  a za člana Izvršnog odbora stranke imenovan je Zdenko Roso.

Bila je to ujedno i prigoda da Hloverka Novak Srzić na novinskoj konferenciji i službeno najavi svoju kandidaturu za gradonačelnicu Makarske.
– Dosadašnji, da ih nazovem, vladari su devastirali ovaj grad, Makarska nema kino, nema koncertnu dvoranu, nema kvalitetan Dom zdravlja. Ovakvim tempom, Makarska ne ide naprijed, čak ni ne stagnira već ide polako, ali sigurno natrag, kazala je Hloverka Novak Srzić.
Istaknula je i to kako želi živjeti u Makarskoj te da Makarska nije provincija i da mora postati gradom ugodnim za življenje.
– Želim živjeti u Makarskoj, ali ne u ovakvoj Makarskoj, već u boljoj Makarskoj. Nedopustivo je da je prvi red uz more 100% izgrađenost objekata, nedopustivo je od aktualnog gradonačelnika da izgubi laboratorij, nedopustivo je od oporbenog HDZ-a da njihov ministar dođe u Makarsku i priča o izgradnji dnevne bolnice u Zagvozdu, a da nitko od njegovih stranačkih kolega ne reagira, kazala je Hloverka Novak Srzić.
Na pitanje kako procjenjuje ishod svibanjskih izbora, Hloverka Novak Srzić vrlo samouvjereno je odgovorila kako nema sumnje da će pobijediti već u prvom krugu i postati gradonačelnicom.
Obzirom da je njezin pokojni otac Ante Novak ostao upamćen kao najbolji makarski gradonačelnik, jedno od pitanja je bilo hoće li i ona nastaviti tamo gdje je omiljeni makarski gradonačelnik stao.
– Prvo što sam danas napravila bilo je da odnesem cvijeće mome ocu na grob. Svi znaju da je on živio 24 sata za ovaj grad i stvorio je kvalitetnu platformu na kojoj ću ja nastaviti. I ja baš kao i moj otac ovaj grad nosim u srcu i više puta sam mu znala reći „Novače, ja se želim vratiti u Makarsku, dosta mi je zagrebačkog asfalta, želim živjeti na moru u svome gradu“, kazala je, između ostalog Hloverka Novak Srzić.[envira-gallery id=”71189″]