Incident na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kada je Ranko Rakuljić odbio napustiti prostorije u hotelu Meteor,  još intrigira makarsku javnost.

Mnogi su pomislili kako je Rakuljića na Gradsko vijeće pozvao prof. Ivica Sumić, predsjednik udruge Eko Meteor, no to, po svemu sudeći nije točno (http://www.mega-media.hr/incident-na-makarskom-gradskom-vijecu-prosvjednik-se-sukobio-s-nekolicinom-vijecnika-izbacili-ga-redari/) . Kratkim priopćenjem našoj redakciji obratio se prof. Sumić koji negira da bi on zvao Rakuljića na sjednicu. – Ranka Rakuljića poznajem više od pola stoljeća i smatram ga za nekonfliktnu i mirnu osobu. Napominjem, radi se o mom školskom drugu, simpatizeru zaštite okoliša i iznimno poštenoj osobi. Iako mi se u dijelu medija bezobrazno i primitivno podvaljuje, ističem kako je Ranko Rakuljić na sjednicu makarskog Gradskog vijeća došao sam, ističe prof. Sumić. Kaže kako bi mu se svi oni koji su predbacili dovođenje R. Rakuljića trebali  jednostavno ispričati. Zašto je Ranko Rakuljić  ogorčen i što ga žulja, trebali biste pitati njega, iako vam je dijelom odgovorio, poručuje lokjalnim medijima prof. Sumić. Posebno ga je povrijedilo pisanje lokalnog tjednika „Makarska kronika“ čijem uredništvu je također poslao priopćenje/demantij članka koji je objavljen  u prošlom broju. – U spornom članku nema ni retka o našim motivima u borbi protiv devastacije prirodne i kulturne baštine, ali i ljudskog dostojanstva. Preporučio bih vrsnim novinarima da krenu “tragom krvi”, a krv  je novac, pa bi onda vjerojatno došli do imena onih, koji višestruko imaju koristi od betonizacije Makarske, lukobrana, devastacije Cvitaćke, SV.Petra, Osejave, “Metaplastike”… Ja sam beznačajan, važno je samo ono za što se zalažem i borim. Na kraju, napominjem, da me do izlaza iz hotela nisu ispratili komunalni redari, već sam dragovoljno napustio sjednicu, a što se tiče parole Eko-Meteora “Sva snaga mafije je u našem kukavičluku” mislim, da je čast svakog iskrenog domoljuba visoko je podići da je svi vide i o njoj dobro razmisle, pa i naši aktualni vlastodršci, jer grad bez oporbe prostor je bez budućnosti., zaključuje Ivica Sumić.
Da prof. Sumić govori istinu kada je riječ o vezi između njega i R. Rakuljića, potvrdio je i sam Rakuljić redakciji Makarskog primorja (http://www.makarsko-primorje.com/?p=35798) na čijim stranicama je objavljen članak o okolnostima incidenta i gdje Rakuljić tvrdi kako nije ničiji poltron već da je ponosni SDP-ovac.