Sinoć oko 22.35 sati ispred Ministarstva branitelja došlo je do požara koji je zahvatio jednu osobu, kazali su za Index iz zagrebačke policije dodajući kako je uz navedenu osobu još jedna osoba ozlijeđena u požaru.

“Prema trenutno dostupnim informacijama osoba koju je zahvatio požar nije bila sudionik prosvjeda, no tek nakon očevida moći ćemo to potvrditi”, dodali su. Kako neslužbeno doznajemo benzinom se polio i zapalio branitelj D.Č. rođen 1964. godine. Zadobio je opekline 2. stupnja.

“Sve za Hrvatsku, živjela Hrvatska”

Iako su prve informacije govorile kako se ne radi o branitelju jer muškarac nije sudjelovao u prosvjedu, potvrđeno nam je da muškarac ima status branitelja. Prema informacijama s mjesta događaja, muškarac se dovezao automobilom do Ministarstva, pridružio se braniteljima, počeo uzvikivati “Sve za Hrvatsku, živjela Hrvatska”, a zatim se polio benzinom i zapalio. Lakše ozlijeđena je osoba koja mu je htjela pomoći. Oboje su prevezeni u bolnicu, jedna osoba u Traumatološku, a druga u KBC Zagreb. Više informacija bit će poznato tijekom jutra i nakon završetka očevida. (index.hr)