Ovim putem želimo obavijestiti zainteresiranu javnost kako su sve prijave koje je nekolicina članova, motiviranih vlastitim interesima, proteklih mjeseci podnijela protiv PŠRD ”ARBUN” MAKARSKA odbijene, piše u priopćenju kojeg objavljujemo u cijelosti

U privitku imate rješenja kojima se odbijaju prijave Vanje Batošić, Branka Srzića, Željka Puharića, Sretana Prgometa, Nikše Vidoša i Tihomira Marića.

Nakon pregledavanja svih prigovora i dokumentacije, nadležni županijski odjel napisao je, citiramo: „Iz  svega navedenog, ovo Upravno tijelo mišljenja je da se radi o namjernom razvlačenju postupka kako bi se Društvo onemogućilo u svom redovnom radu.“

Ono što smo cijelo vrijeme tvrdili, sad je i službeno potvrđeno!

Napominjemo kako je, od kolovoza 2023. do ožujka 2024. godine, zahvaljujući prijavama, u Arbunu bio Državni inspektorat, Radna inspekcija,  Carina, Lučka kapetanija, Porezni nadzor i Sportska inspekcija.  Prijavljivali su nas, na primjer, zato što se ispred Arbuna kuhalo iako se radilo o humanitarnoj akciji, gdje smo cijeli prihod od prodaje brujeta donirali udruzi Sunce.

Jedina nepravilnost koji su inspekcije pronašle je neispravni garderobni ormar za osoblje (!),te smo u međuvremenu nabavili novi.

Nadalje, kao što smo već javno objavili, terasu smo uklonili sami jer nismo imali sve dozvole potrebne za rad. Tu dozvolu smo, također, u međuvremenu dobili.

22. veljače 2024. godine, Odjel za opću upravu Splitsko – dalmatinske  županije izdao je rješenje PŠRD Arbun kojim se odobrava upis promjene Statuta, cilja i djelatnosti pa sada Udruga, sukladno posebnim propisima, obavlja gospodarsku djelatnost pružanja ugostiteljskih usluga.

Ukratko, štekat je vraćen i poslovanje usklađeno sa zakonom.

Arbun ostaje otvoren za sve Makaranke i Makarane, kao što je to bio i posljednjih 60 godina. Osvetnički plan onih koji su ga na silu pokušali preuzeti, a lokal zatvoriti je propao i mi nastavljamo ponosno dalje jer je, već smo jednom rekli, naša tradicija snažnija i nemjerljivo važnija od ambicije bilo kojeg pojedinca.

Vidimo se u Arbunu!

                                                                        IZVRŠNI ODBOR PŠRD ”ARBUN”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime