Komentirati političke protivnike je legitimno, ali napadati na osobnoj razini predsjednika Mjesnog odbora Veliko Brdo Marija Nemčića samo zato što se gradonačelniku Juri Brkanu ne sviđa čuti istina o stanju u Velikom Brdu je daleko od političke rasprave, te je prije svega nepristojno i besmisleno, započinje priopćenje makarskog SDP-a kojeg objavljujemo u cijelosti

Osobito jer gosp. Marijo Nemčić neovisno o svojoj političkoj pripadnosti koju niti ne skriva, kritički promišlja o svakoj gradskoj upravi i već godinama traži da se rješavaju problemi dijela grada čije stanovnike on predstavlja. 

Upravo zato nije dovoljno da gradonačelnik Brkan samo prizna da radovi na groblju kasne, već je dužan građanima ovog grada objasniti zbog čega ti radovi kasne! I ne samo u ovom naselju, nego u svim dijelovima grada. 

Upravo je gradonačelnik kao predsjednik Skupštine Vodovoda Makarska pozvan da objasni i što je sa projektom izgradnje kanalizacijskog sustava za predio Požare i Veliko Brdo koji su dio projekta izgradnje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije koja bi trebala biti financirana iz europskih fondova. 

Neka novoimenovani tehnički direktor Vodovoda i zamjenik gradonačelnika Jozo Vranješ ( za kojeg još ne znamo prima li uz plaću i naknadu iz gradskog proračuna za svoj volonterski rad) objasni zašto kao odgovorna osoba za projekt javne rasvjete nije ništa napravio dvije i po godine! To je i sam potvrdio na sjednici Gradskog vijeća.

Dužan je gradonačelnik objasniti i zašto niti ne pokušava organizirati javni prijevoz već samo skupo naplaćuje parking, upravo tim istim stanovnicima Velikog Brda. 

SDP se ne krije “iza napada Marija Nemčića na gradsku upravu”, niti je „politički instaliran“ kako to gradonačelnik Brkan zlonamjerno ističe, već Mjesni odbor Veliko Brdo i njegov predsjednik legitimno izabran na posljednjim izborima  postavljaju logična i normalna pitanja s ciljem zaštite javnog interesa stanovnika Velikog Brda.

No SDP Makarska javno poziva gradonačelnika da odgovori na sva otvorena pitanja, jer je očito da sjednice gradskog vijeća održava svako tri mjeseca u krajnjem zakonskom roku, a sve upravo da izbjegne dati odgovore na pitanja poput onih tko je dobio vlakić na 9 godina, prima li zamjenik naknadu za rad i tko je ovlastio zamjenikovu suprugu da se predstavlja kao gradska suradnica/zaposlenica. 

U ime gradske organizacije SDP-a Makarska, predsjednik Sretan Glavičić

5 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime