Predsjednicom Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje i u novom mandatu imenovana je dr. sc. Dijana Vican, izviješteno je sa zatvorenog dijela 212. sjednice vlade RH

Na prijedloge Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, Rektorskog zbora Republike Hrvatske, Zbora veleučilišta Republike Hrvatske te Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovani su i novi članovi UV-a Agencije za znanost i visoko obrazovanje, a to su: Drago Šubarić, Tibor Pentek, Bosiljka Britvić Vetma, Damir Jugo, Ljubo Runjić, Ivica Šušak i Dijana Mandić.

Zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje: Dijana Vican, Drago Šubarić, Krešimir Rotim, Branko Matulić, Damir Jugo, Gordana Rusak, Bosiljka Britvić Vetma te Neven Pintarić, priopćeno je iz vlade RH.

Državnoj službenici Danijeli Gaube dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za ljudska prava, nacionalne manjine i etiku u Ministarstvu pravosuđa i uprave do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Dr. sc. Davor Zoričić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu financija s danom 1. svibnja 2023.

Predsjednik povjerenstva za Kupare Branko Bačić

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Povjerenstva za ocjenu prijava po objavljenom pozivu za iskazivanje interesa, kao i praćenje daljnje procedure realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari: Oleg Butković, Nikolina Brnjac, Josip Bilaver, Sanja Bošnjak, Tonči Glavina, Ivana Penić i Silvio Nardelli.

Novim predsjednikom Povjerenstva imenovan je Branko Bačić, a članovima Oleg Butković, Nikolina Brnjac, Sanja Bošnjak, Tonči Glavina, Ivana Penić i Silvio Nardelli.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2023. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije, stoji u priopćenju iz vlade RH. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime