Stoga pitanje svih pitanja glasi koji je Milijan Brkić pravi, jel onaj iz prošlosti koji nas je uvjeravao da se HDZ vraća korijenima na domoljubnoj retorici Tomislava Karamarka kada je devastirani HDZ podignut iz ponora ili Milijan Brkić koji je nakon koalicije s Vrdoljakovim HNS-om, Pupovčevim SDSS-om i SDP-ovim Sauchom indirektno pozvao za isti stol SDP iz prijestolnice u kojoj se održavaju završni pregovori “Velike koalicije”?

Milijan Brkić na zamolbu Tomislava Karamarka uključio se u aktivnu visoku politiku, a zahvaljujući bivšem predsjedniku HDZ-a završio je 2011. godine na izbornoj listi u dijaspori u vrijeme Jadranke Kosor. Pobjedom Tomislava Karamarka na unutarstranačkim izborima 2012. godine Milijan Brkić postaje glavnim tajnikom HDZ-a. Osovina Karamarko – Brkić u tandemu ostavljala je dojam što nema jedan ima drugi, jer iz Karamarkovog lica mogla se osjetiti toplina ljudskog bića i emocija usmjerena u ljubavi prema domovini, dok Milijan Brkić djelovao je poput Karamarkove čvrste desne ruke koja je na osnovu vojničkog režima mogla ustrojiti razbijenu vojsku.

Iako nije imao Karamarkovu smirenost i finoću ne treba mu osporiti organizacijske sposobnosti. U listopadu 2012. godine Milijan Brkić uvjeravao nas je da se HDZ vraća korijenima što se može isčitati iz njegove izjave “HDZ se ne bavi prošlošću, nego se vraća svojim korijenima. SDP nas vraća u prošlost, oni ukidaju pokroviteljstvo nad Bleiburgom, oni ukidaju ured za otkrivanje žrtava totalitarnih sustava. A dobili su izbore i moraju ponuditi rješenja za bolji život. Gdje je taj njihov program?”

Koristeći se domoljubnom retorikom koju je oživio Tomislav Karamarko na domoljubnom sjaju Milijan Brkić ulazio je konfrontaciju s bivšim SDP-ovim visokim dužnosnicima, a vjerujem da mnogi od vas nisu zaboravili “U zadnje vrijeme dosadašnji predsjednik Josipović jako je nervozan, nešto je postao jako plašljiv i rastresen i baš se veselim tom sudskom procesu”, rekao je Brkić novinarima prilikom predstavljanja Izbornog programa HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Upitan boji li se Josipovićeve tužbe odgovorio je da se »malih miševa ne boji«.

Nadalje, objavljuje dragovoljac.com , Milijan Brkić nije štedio niti Zorana Milanovića kada ga je nazvao mentalnim komunistom te postavio retoričko pitanje “Do kada će građani biti taoci “mentalnog komuniste” koji je svojim neznanjem i nesposobnošću doveo Hrvatsku do gospodarsko-socijalnog ponora, čija je politika otjerala preko 100.000 naših sugrađana u tuđinu, a njih 320.000 blokirala?”

Bivši glavni tajnik HDZ-a, a aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nije ostao dužan niti bivšem Milanovićevom partneru Miloradu Pupovcu “’Osobne frustracije svakog od nas, ako se u određenom trenutku nekakvi benefiti koje smo imali do sada možda smanje i srežu, pa se to pravičnije podijeli, to je njegovo pravo, ali s time ne treba kontaminirati javnost. S nekakvom paranojom straha jer nitko u Hrvatskoj nije ugrožen pa tako ni Pupovac, a ako je neka ode tamo gdje neće biti ugrožen”, rekao je Brkić.

U odnosu na vrijeme kada se od Milijana Brkića stvaralo ikonu desnice koju su članovi HDZ-a držali na dlanu, jer napokon se pojavio Isus s krunicom u ruci koji čini dobra dijela nije trebalo dugo čekati da učini vlastiti “salto mortale”, a sve je započelo kada je okrenuo leđa osobi koja se založila za njegovu političku karijeru, a niti dan danas nije se ispričao javno Tomislavu Karamarku što mu je okrenuo leđa u trenucima dok je isti štitio nacionalne interesu u slučaju INA – MOL.

Uostalom, ne da se nije ispričao Tomislavu Karamarku već podržao je stranačku infrastrukturu koja je 2011. godine dovela HDZ do ponora zajedno s Miloradom Pupovcem. Naposljetku ušao je u koaliciju s bivšim Milanovićevim koalicijskim partnerom Ivanom Vrdoljakom koji je rigao vatru na HDZ dok su se marljivi članovi borili na terenu te prihvatio pravila igre SDSS-ovog Milorada Pupovca pod cijenu ostanka na vlasti.

Osim što je u sinergiji s Andrejom Plenkovićem okupio bivše koalicijske partnere i osobe od povjerenja Zorana Milanovića poput Tomislava Suache indikativno je to da Milijan Brkić indirektno poziva SDP za isti stol ni više ni manje već iz Njemačke gdje je na pomolu “Velika koalicija” Angele Merkel i Martina Schulza po drugi puta odnosno konzervativaca i socijaldemokrata Savezne republike Njemačke.

Stoga pitanje svih pitanja glasi koji je Milijan Brkić pravi, jel onaj iz prošlosti koji nas je uvjeravao da se HDZ vraća korijenima na domoljubnoj retorici Tomislava Karamarka kada je devastirani HDZ podignut iz ponora ili Milijan Brkić koji je nakon koalicije s Vrdoljakovim HNS-om, Pupovčevim SDSS-om i SDP-ovim Sauchom indirektno pozvao za isti stol SDP iz prijestolnice u kojoj se održavaju završni pregovori “Velike koalicije”?

Kako je moguće da se kao alternativno rješenje nudi suradnja istom onom SDP-u koji se prozivao dok je bio na vlasti jer nije imao program i činio je ideološke podjele?

Uvjeren sam da mnogima nedostaje Gordan Maras i njemu slični bivši ministri koji su izveli zemlju iz krize pa ih Milijan Brkić treba reafimirati. Kako je Milijan Brkić ustanovio da su korupcija, sporo pravosuđe, kriminal, ideološke podjele nakon dvije godine vladavine najveći razlozi kolektivne apatije društva, ali i odlaska mladih jel se ikada upitao što je učinio po tom pitanju da dođe do promjene jer HDZ je na vlasti dvije godine?

S obzirom da je isti zagovornik organiziranja niza tribina kako bi došao do spoznaja različitih razmišljanja predložio bi mu da organizira jednu od tribina pod nazivom “Glasao sam za HDZ da ne dobijem u koaliciji SDSS, HNS i SDP” pa neka mu dragi Bog pomogne nakon otkrivenih spoznaja. Nastavi li nas Milijan Brkić uveseljavati s vlastitim izjavama iz dana u dan ne bi me iznenadilo da se u bliskoj budućnosti Josip Broz Tito vrati na Pantovčak kako bi HDZ ojačao vlastito lijevo krilo u koaliciji s lijevo liberalnim partnerima, jer do trenutka povratka Tomislava Karamarka na političku scenu desnica će biti i dalje marginalizirana pod vodstvom HDZ-a, HNS-a i SDSS-a, a nije isključeno radi nužnog zla i priključivanje SDP-a po uzoru na Saveznu republiku Njemačku.

Sanjin Baković dipl.ing.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime