Gradski odbor SDP-a grada Sinja uputio je meidjima priopćenje vezano uz incident u kojem je glavni akter bio alkarski harambaša Ivo Vukasović. Priopćenje objavljujemo u cijelosti

Poštovani, željeli bi smo se ovim putem osvrnuti na postupke alkarskog harambaše i člana Uprave VAD-a Ive Vukasovića.

Ističemo, da svi mi koji sudjelujemo u prometu, možemo se zadesiti u nesreći i zbog toga nikada ne treba likovati. Međutim, kada se nesreća izazove pod utjecajem alkohola i još k tome traži politička zaštita i pokušava utjecati na policijsku istragu, onda moramo svi skupa, kao članovi društva reagirati. Posebno je zabrinjavajuće priznanje gosp. Vukasovića u jednom dnevnom listu gdje se on hvali kontaktima s premijerom Plenkovićem i ističe da je on toliko politički moćan da može „skidati“ načelnika policije, ali neće to učiniti. Pitamo se, kako je moguće da bilo koji pojedinac ima takvu političku moć, a posebno netko za koga znamo da mu je posljednja politička dužnost bila predsjednik mjesnog odbora?! Najstrože osuđujemo takvo ponašanje i pozivamo nadležne službe na reakciju, a gosp. Vukasovića na moralni čin i da podnese ostavku na sve dužnosti u Viteškom alkarskom društvu i sportskoj zajednici! Ako je preostalo išta od viteštva i čojstva u VAD-u, onda očekujemo da će reagirati i ograditi se od svoga člana Uprave.

Ovim putem željeli bi smo izraziti i podršku načelniku policijske postaje u Sinju koji je postupio profesionalno i nije podlegao političkim pritiscima. Iznimno cijenimo takvo postupanje po kojem su svi jednaki pred zakonom i smatramo da bi javnost trebala sada stati u zaštitu načelnika. Mi nemamo nikakve stranačke, obiteljske, poslovne niti bilo koje druge veze s načelnikom PP Sinj, međutim, treba pošteno istaknuti da on svoj posao u dosadašnjem mandatu odrađuje korektno, da je policija prisutnija među građanima i da su se uhvatili u koštac s mnogim problemima u Sinju, a posebno cijenimo činjenicu što se za preko 300% povećao broj policijskih postupanja kada je u pitanju zloupotreba droga u odnosu na prethodno razdoblje.

Stoga ćemo pomno pratiti razvoj cijele ove situacije i reagirati na možebitne pritiske i revanšizam, bilo političkih moćnika ili policijskih klanova.

S poštovanjem!

U ime Gradskog odbora GO SDP Sinj
Predsjednik GO SDP Sinj
Nikola Vučković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime