Denis Karlović, direktor gradskog poduzeća ŠC Višnjik nedavno je, kako neslužbeno doznajemo, dogovorio posao bojanja unutarnjih i vanjskih zidova u vrijednosti 350.000,00 kn uvećano za PDV. Prema našim saznanjima, posao je dogovoren „ispod stola“, dakle bez natječaja.

Karlović je nakon pola godine mandata uzeo sebi za pravo dogovarati poslove bez suglasnosti Skupštine ŠC Višnjik kojom presjeda Grozdana Perić, inače pročelnica za financije u Gradu Zadru. Naime, Karlović zakonski ima pravo samostalno sklapati ugovore u vrijednosti do 200 tisuća kuna. Za sve ostalo mora tražiti dozvolu nadređenih, u ovom slučaju je to Grozdana Perić odnosno Skupština. Na naš upit je li i gdje objavljen natječaj kao i na ostala pitanja koja se tiču ovog slučaja, Karlović je kršeći Zakon o pravu na pristup informacijama odbio dati podatke.
– Bojanje zidova bilo je potpuno nepotrebno. Nije nepoznanica da mi ovdje u Višnjiku muku mučimo s novcima iz mjeseca u mjesec pa ionako jedva uspijevamo podmiriti tekuće obaveze. U ovom trenutku ŠC Višnjik je neprofitabilan i još dugo će ostati takav, pa je angažman tvrtke za bojanje zidova bio ishitren potez našeg direktora, kazala nam je jedna od djelatnica ŠC Višnjik koja je željela ostati anonimna.
O cijelom slučaju očitovala se i Grozdana Perić koja nam je otkrila kako Denis Karlović od nje nije zatražio nikakvu suglasnost u svezi troška od 350 tisuća kuna! Inače, u Gradu Zadru su izuzetno nezadovoljni radom Denisa Karlovića. Gradonačelnik Kalmeta, doznajemo od njemu bliskog izvora, razmišlja o Karlovićevoj smjeni i ne skriva razočarenje, tim više što je dobio informacije o večernjim zabavama u Karlovićevom uredu gdje na piće dolaze osobe kojima nije mjesto na Višnjiku, a o čemu ćemo pisati drugom prilikom. Jedan od nezadovoljnika je i Mario Pešut , pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb u Gradu Zadru koji je svojedobno žestoko lobirao za Karlovićevo imenovanje za direktora ŠC Višnjik. Zašto je Karlović donio tako ishitrenu odluku o bojanju vanjskih i unutarnjih zidova i zašto nikog nije pitao smije li to učiniti, ostaje nepoznanica. Za kraj doznajemo i to da tvrtka koja je izvodila radove bojanja (podaci poznati redakciji) još nije isplaćena obzirom da za toliku količinu novaca Karlović treba odobrenje od Skupštine. (NASTAVLJA SE…)