REAGIRANJE NA IZJAVU LJUBOMIRA ERCEGA  POD NASLOVOM ˝ZAŠTO OPET IDEM NA IZBORE?˝

Nakon pročitane izjave Ljubomira Ercega glede pravaštva i HSP-a u Vrgorcu, odlučio sam reagirati na jedan dio u njegovoj izjavi, citiram njegovu izjavu ˝Po svjetonazoru sam pravaš i logično mi je bilo da se uključim u HSP i da zastupam sve one vrijednosti koje je promovirao dr. Ante Starčević. Kad je HSP postao marioneta HDZ-a, i tako odbacio temelje pravaštva, ja i većina članova HSP-a Vrgorac napustili smo stranku, te nastavili svoje političko djelovanje kao nezavisni.˝-kraj citata.

Sve bi to bilo lijepo da je istinito! Naime, u dva navrata sam obnašao najviše funkcije u pravaškoj stranci, te u dva navrata bio vijećnik u Gradskom vijeću te vrlo dobro znam što se događalo. Hrvatska stranka prava prvi put je osnovana u Vrgorcu prije 15 godina. Obašao sam dužnost dopredsjednika podružnice te sam bio i vijećnik HSP-a u Gradskom vijeću. Na jednom sastanku Izvršnog odbora HSP-a Vrgorac (napominjem da je Ivan Šarić tada bio član) trebalo je odlučiti da li ćemo u gradskom vijeću podržavati SDP ili HDZ. Većina od 7 članova Izvršnog odbora je bila da se podržava SDP, dok sam ja i još jedan član Izvršnog odbora (Ivica Dodig) bili protiv toga. S obzirom da ja kao vijećnik HSP-a nisam htio u GV podržavati SDP, nakon nekoliko dana podnosim ostavku na mjesto dopredsjednika HSP-a, podnosim ostavku na mjesto vijećnika u Gradskom vijeću te napuštam HSP.

Bez obzira što se radi o politici na gradskom nivou, koalicija ili suradnja HSP-a i SDP-a, koji je slijednik komunističke partije, za mene je osobno neprihvatljiva.

Tada u Gradskom vijeću me mijenja Ivan Šarić te on podupire SDP. Ubrzo nakon toga Ivan Šarić postaje predsjednik HSP-a Vrgorac a njegov najbliži suradnik Ljubomir Erceg. Na lokalnim izborima koji su uslijedili HSP na čijem čelu je Ivan Šarić i Ljubomir Erceg, doživjeli su debakl te HSP nestaje iz Gradskog vijeća i sa političke scene Vrgorca.

Dakle, može se reći da su upravo samozvani pravaši Ljubomir Erceg i Ivan Šarić grobari pravaštva u Vrgorcu.

Netočna je tvrdnja, odnosno to je čista laž, da je Ljubomir Erceg napustio HSP jer je, kako on tvrdi, HSP postao marioneta HDZ-a. Ljubomir Erceg i Ivan Šarić su napustili HSP kada su katastrofalno prošli na izborima te nisu osvojili vijećničko mjesto. HSP se tada jednostavno ugasio, i to je jedina istina.

Nadalje, nekoliko godina poslije ponovo pokrećemo pravašku opciju u Vrgorcu (ali bez Ivana Šarića i Ljubomira Ercega), osnivamo HSP dr. Ante Starčević, ja postaje predsjednik podružnice, izlazimo i osvajamo jedan (1) vijećnički mandat. Također, ja ponovo postajem vijećnik u Gradskom vijeću.

Ljubomir Erceg u svojoj izjavi tvrdi da je HSP postao marioneta HDZ-a, te da je on zbog toga napustio HSP. To jednostavni nije istina i Ljubomir Erceg obmanjuje javnost. Naime, upravo sam ja kao predsjednik HSP AS, i ujedno njegov vijećnik, bio u sukobu sa tadašnjim čelnicima HDZ-a Pandžićem i Matkovićem. Nisam se slagao s politikom koju su uvodili tada njih dvojica.

Tada sam u Gradskom vijeću inicirao prijevremene izbore. Uzgred rečeno, tada je Ivica  Pandžić morao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika zbog loših rezultata. Dakle, tvrdnja Ljubomira Ercega da je HSP postao marioneta HDZ-a besmislena i lažna.

U dva navrat sam bio vijećnik pravaške opcije u Gradskom vijeću Grada Vrgorca, i ničija marioneta nisam bio pa tako ni HDZ-a.

Na kraj, gospodine Erceg, o kakvom ti pravaškom svjetonazoru govoriš, o kakvom ti pravaštvu zboriš, pa ti si godinama zajedno s Ivanom Šarićem podržavao i podržavaš ortodoksnog ljevičara Antu Pranića.

Dr. Ante Starčević se vjerojatno okreće u grobu, zbog samozvanih pravaša kao što si ti.

Morao sam reagirati na tvoje manipulacije i neistine zbog mladih ljudi koji stječu pravo glasa te iste te mlade ljude upućujem da ne nasjedaju na obmane samozvanih pravaša s tzv. Nezavisne liste mladih.

                                                                                     Slobodan Granić

  1. Bivši dopredsjednik HSP-a i gradski vijećnik
  2. Bivši predsjednik HSP AS i gradski vijećnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime