Gradonačelnik Makarske Jure Brkan stavit će van snage UPU Platno, odnosno zaustaviti gradnju na prekrasnom poluotoku Osejava

Jure Brkan je kao gradonačelnik sam izjavio kako će reagirati po pitanju stavljanja van snage UOU Platno ukoliko građanska inicijativa“SOS OSEJAVA“ prikupi više potpisa nego je on prikupio glasova na posljednjim lokalnim izborima u svibnju prošle godine. Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, Jure Brkan je kao kandidat za gradonačelnika Makarske skupio 3.249 glasova, a prije nekoliko dana je građanska inicijativa prikupila 3.300 potpisa protiv izgradnje na Osejavi. Kako prikupljanje potpisa traje sve do 18. ožujka, za očekivati je da će broj nezadovoljnih građana narasti do četiri tisuće ili više. Smatramo da Jure Brkan kao gradonačelnik ima veliku obavezu prema svojim građanima i da će se držati svoje riječi. U nastavku objavljujemo post sa službene FaceBook stranice „SOS OSEJAVA“ od 4. žujka 2018.: „ Dragi naši ljudi,

zaključno s današnjim danom građanska inicijativa SOS Osejava prikupila je 3 300 potpisa građana/birača Makarske i 700 glasova podrške potpori peticiji PROTIV SUSTAVNOG I NEPOVRATNOG UNIŠTENJA POLUOTOKA OSEJAVA I ZA TRAJNU ZAKONSKU ZAŠTITU POLUOTOKA OSEJAVA I SV. PETAR.

Zahvaljujemo svim našim sugrađanima i ostalima podupirateljima koji su prepoznali naše pozitivne namjere te nam svojim glasom pomogli u podizanju ove peticije na višu razinu.

Još jednom naglašavamo kako skupina građana i građanki okupljenih u ovu inicijativu nema nikakvih osobnih interesa i političkih ciljeva. Naša ‘kampanja’ je jednostavna i iskrena, s ljudskom dimenzijom i bez ikakve namjere u manipulaciji javnim mnijenjem. Spontano smo se organizirali, u hodu prebolili neke ‘dječje bolesti’, usmjerujući snagu prema obrani Osejave od svakog pokušaja njezinog narušavanja.

Brojkom od 3 300 potpisa prestigli smo broj glasova koji je gradonačelnik sa svojim zamjenicima osvojio u drugom krugu prošlogodišnjih izbora, a s obzirom da je ovaj broj i sam gradonačelnik istaknuo kao relevantan, sve nam to daje obvezu i snagu da interese građana i dalje zastupamo na najbolji mogući način.

Nakon završetka peticije, po obradi iste, ići će se s predstavkom i obrazloženjem prema Gradskom vijeću i gradskim vijećnicima, gradonačelniku i zamjenicima te će se, sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, predložiti donošenje potrebnih akata koji proizlaze iz peticije, budući da imamo podršku veću od 10% birača upisanih u popis birača grada Makarske.

Zbog velikog interesa javnosti i loših vremenskih uvjeta prikupljanje potpisa smo produžili za još četrnaest dana, zaključno s nedjeljom, 18. ožujka.

Pozivamo sve zainteresirane građane koji svojim znanjem mogu pridonijeti radu i razvoju naše inicijative da nas kontaktiraju putem službenog emaila sososejava@gmail.com

GLAS JE SPAS!“

1 KOMENTAR

  1. Mensšćini da ovo zaustavlja neko ko bi isto tu gradia ali ne sportske terene nego nešta drugo npr. zgradice,apartmančiće..Šta mislite?

  2. ma seronja mali samo laze i spletkari ,a bio je spreman hladno prodati Osejavu ,,ma jad jadni si sinko ti i hdz=sdp lopovi tj.kriminalci,,,usra si se jerbo je narod reagira na vrime u zadnju, a ne bi trepnio u suprotnom i sve bi nas proda ,seronjoo..,,,ali ne ces ne, pa ni ubuduce,..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime