Izgradnja sportske dvorane u Sinju obilježena je brojnim sumnjivim rabotama, a postoji opravdana sumnja da se išlo na štetu svih građana kao i gradskog proračuna

Kaznena prijava sinjskog SDP-a

Stoga je još u lipnju prošle godine sinjski SDP podnio kaznenu prijavu zbog sumnji da je došlo do teških propusta tijekom gradnje dvorane i da nije zaštićen interes Grada Sinja.
– Za posljedicu imamo to da je dvorana od predviđenih 12,8 milijuna kuna “narasla” na preko 18 milijuna kuna i još nije sagrađena, a kamoli predana na korištenje. Sa naše strane mi smo slali požurnice DORH-u na sve tri razine: lokalnoj, županijskoj i državnoj, međutim nikada nismo dobili odgovor niti znamo kakav je sada status ovoga predmeta, kazao je za portal Megamedia, Nikola Vučković, predsjednik gradske organizacije SDP Sinj.
Prema njegovim riječima, u cijeloj priči su najvažnija četiri ugovora o građenju do kojih u međuvremenu nije moguće doći jer su misteriozno nestali sa službenih stranica Grada Sinja, a sve je koincidiralo s našim upitom gradonačelnici Sinja Kristini Križanac.
Poslali smo joj samo pet jednostavnih pitanja:
1. Prema navodima iz kaznene prijave sinjskog SDP-a, da li se prilikom izgradnje sportske dvorane u Sinju postupalo sukladno potpisanim ugovorima i ostaloj dokumentaciji odnosno je li točno da se nije vodilo računa o gradskoj imovini?

  1. Grad Sinj je svojedobno raskinuo ugovor sa izvođačem radova čime je, prema riječima, aktualne gradonačelnice Kristine Križanac pretrpljena šteta za Grad Sinj. O kolikoj šteti se radi? Molim objašnjenje.
  2. Da li je Grad Sinj pokrenuo sudski spor protiv izvođača radova na sinjskoj sportskoj dvorani?
  3. Da li je Grad Sinj pokrenuo bilo kakve druge elemente osiguranja i, ako jest, koje?
  4. Da li je Grad Sinj vršio bilo kakve uplate prema izvođačima radova nakon raskida ugovora odnosno nakon 1.veljače 2016.?

Međutim, Kristina Križanac, danas gradonačelnica, a u dosadašnjoj političkoj karijeri je bila jako dobro upoznata s detaljima oko izgradnje sportske dvorane i kao zamjenica gradonačelnika te obnašateljica dužnosti gradonačelnika nije željela odgvoriti na naša pitanja.
– S obzirom na kaznenu prijavu sinjskog SDP-a nadležnim institucijama, do njihovog pravorijeka ne smatram prikladnim odgovoriti na postavljena pitanja, odgovorila nam je kratko gradonačelnica Križanac.
Nažalost, gradonačelnica Kristina Križanac tako je prekršila Zakon o medijima po kojem je dužna dati nam cijelovite informacije, a na što smo ju i upozorili, no i dalje ignorira novinarska pitanja. Zašto, to najbolje zna ona. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime