Dan nakon što je Upravno vijeće većinom glasova donijelo odluku da Joško Kosović bude imenovan ravnateljem Gradskog sportskog centra Makarska na još jedan mandat, gradonačelnik Zoran Paunović (SDP), smijenio je Stjepana Zelića (AJMO MAKARSKA) s mjesta predsjednika

Zoran Paunović je, podsjećamo, informirao javnost o promjenama u UV GSC Makarska sljedećim riječima: “…Jučerašnji igrokaz na Gradskom sportskom centru dokaz je kako nas čeka još puno posla… Mojom odlukom, Stjepan Zelić od današnjeg dana više nije član Upravnog vijeća Gradskog sportskog centra. Njegovo mjesto zauzeo je Mate Letica.”.

Danas se očitovao i Stjepan Zelić, koalicijski partner vladajućeg SDP-a i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Makarske. Njegovo priopćenje objavljujemo u cijelosti.

S mjesta predsjednika Upravnog vijeća GSC Makarska, a po odluci gradonačelnika Zorana Paunovića, odlazim visoko uzdignute glave. Obzirom na brojne pozive, poruke, pitanja građana i medija, osjećam potrebu iznijeti činjenice koje su prethodile mojoj smjeni. Na javni natječaj za izbor ravnatelja GSC Makarska javila su se tri kandidata, među njima i aktualni ravnatelj Joško Kosović. Svi kandidati bili su dužni uz prijavu za posao dostaviti određenu dokumentaciju. Na sjednici je jednoglasno konstatirano, da jedan od kandidata ne ispunjava tražene uvjete iz natječaja, drugi kandidat ispunjava sve uvjete iz natječaja dok za trećeg smo se složili da je potrebna pravna potvrda od gradskog pravnika da li dostavljena dokumentacija ispunjava uvjete, što je ujedno bio i moj zahtjev (uvedeno i u samom zapisniku sjednice). Tijekom sjednice je potvrđeno da ćemo istu na sljedećoj sjednici imati. Radi izostanka potvrde na idućoj sjednici, narednih sedam dana sam osobno u više navrata potraživao spomenutu potvrdu, svaki put dobivao odgovor “sutra”. Na dan sjednice sam u više navrata zvao i slao poruke da mi je potrebna potvrda gradskog pravnika, međutim odgovor niti potvrdu nisam dobio. Na osnovu svega toga, ja kao predsjednik Upravnog vijeća GSC Makarska, snosim moralnu i pravnu odgovornost te smatram da nikako nisam postupao po igrokazima niti u nekoj “režiji”, nego po svojoj čistoj savjesti. Nema govora o „zakulisnim igrama“ na sjednici Upravnog vijeća o kojim govori gradonačelnik Zoran Paunović. Upravno vijeće zapravo je odabralo najkvalitetniju osobu za ravnatelja, a da pritom nije bilo presudno je li ta osoba stranački podobna.Konačno, u politiku nisam ušao da bih sudjelovao u političkim igrokazima na kakve je javnost, nažalost, naviknuta, već da bih radio na dobrobit svojih sugrađana, svog predivnog grada. Tako ću i nastaviti sve do kraja svog mandata u Gradskom vijeću. To sam obećao svojim biračima, cjelokupnoj makarskoj javnosti i neću savijati kičmu, makar me stajala smjene kao što je to slučaj u GSC Makarska., napisao je Stjepan Zelić.

1 KOMENTAR

  1. Svaka čast, ali daj molim te reci kakvu si to potvrdu tražio od gradskog pravnika? Pa ima GSC svoju pravnicu koja je trebala konstatirati koje prijave su pravovaljane i da li je dostavljena dokumentacija sukladno uvjetima natječaja te koji kandidati zadovoljavaju uvjete. Jeli o zaprimljenim prijavama sačinjen zapisnik i dostavljen UV? Ovo je sve skupa prežalosno.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime