Većina trgovaca u Hrvatskoj su bezobzirni lopovi koji koriste svaki trenutak kako bi iz džepova građana izbili koju kunu više. Sjetimo se smanjenja stope PDV-a prošle godine nakon koje nisu uslijedila pojeftinjenja na policama trgovina

Potom su trgovci na račun inflacije počeli neopravdano dizati cijene većine artikala nakon čega je Plenkovićeva Vlada “zamrznula” cijene mlijeka, ulja, svinjetine itd. Kada su trgovci nanjušili novu priliku za besramno bogaćenje uoči uvođenja eura, u drugoj polovici prosinca su krenuli dizati cijene gotovo svih artikala kako bi lažno prikazali da u konverziji od cijena iz kuna u eure prvim danom 2023.cijene, kao, ostaju iste.

Ni to im nije bilo dovoljno, pa su dodatno, uvođenjem eura, počeli cijene zaokruživati na više uz dodatna poskupljenja velikog broja artikala. Da su pretjerali, svjedoče brojni Hrvati koji imaju priliku otići u vikend kupovinu u Sloveniju, Italiju ili Mađarsku. Tamo su cijene istih artikala u istim trgovačkim lancima koji posluju i u Hrvatskoj, niže i do 50%!

Stoga su na teren izašle stotine inspektora te su danas do 11 sati obišli 500 trgovina na području cijele Hrvatske. Kod njih 300 su utvrdili da su trgovci neopravdano povisili cijene. Slijede visoke novčane kazne, ali, po mnogima, nedovoljno visoke, da spriječe lihvare u trgovinama u nastavku pljačkanja hrvatskih građana.

Premijer Andrej Plenković tvrdi da ima mehanizama da spriječi trgovce u pljački. Bili živi pa vidjeli!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime