Većina jadranskih turističkih središta broji rekorde u lipnju, no to nije slučaj i sa Makarskom. Makarski ugostitelji su na čudu.

Konačno su dočekali turističku sezonu, a turista nigdje! Sablasno prazne terase kafića i restorana poražavajuća su slika makarskog turizma.
– Za ovo bi netko morao odgovarati. Sjećam se vremena kada se od Lištuna do Marinete moralo probijati 45 minuta kroz gužvu, a sad možete bagerom proći i nećete naići na pet ljudi. Ovo je sramota, kazao nam je jedan makarski ugostitelj koji razmišlja o zatvaranju svog lokala.
Razgovarali smo s još jednim ugostiteljem koji se ljuti na vlasnike turističkih brodova. – Pogledajte te Australce! Mi plaćamo Gradu Makarskoj preskupi štekat, čekamo turističku sezonu ko’ ozebli sunce, a ovi Australci puštaju glazbu na brodu, piju, plešu, a da za to nemaju nikakvu dozvolu. Njih inspekcija zaobilazi,  a s brodova trešti glazba toliko glasno da se naša po lokalima ne čuje. Nas tako lako zatvore na 15 dana, a brodove ne vide!; ogorčeno će ovaj ugostitelj. I doista, sinoć, nešto iza 23 sata snimili smo ovu fotografiju na makarskoj rivi iz koje se vidi da nema gostiju.

1 KOMENTAR

  1. Pa šta mi ocemo dobro nije i gore”sve je spremno za kulturno ljeto” govore odgovorn,a nisu bili bolji ni oni prije!!! Šta rec žalosno,jadno,tuzno–da to je naša Makarska-mene je sram da li i vas dragi moji??

  2. Dajte da se raspizdi muzika cilu noc. To ce privuc kvalitetne goste, koji traze krevet za 10 EUR i hrane se po pekarama. Odjebite ovu srednju klasu sto odsjeda po hotelima i jede po restoranima. Oni nece 3 sata sisat votku tonik u Marineti ili u Bebica, pisat se po kalama i povracat ljudima pod prozora, a komu tribaju takvi gosti?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime