Sljedeći tjedan na Općinskom sudu u Zadru nastavlja se sudski postupak u kojem nekadašnji državni tajnik Zdravko Livaković tuži novinara  i glavnog urednika portala ZADAR News Hrvoja Bajla

Sporan je tekst kojeg je 2018. objavio Hrvoje Bajlo, a u kojem piše kako je ispred zadarskog hotela Bastion pretučen jedan državni tajnik. U tom tekstu prepoznao se Zdravko Livaković te je pokrenuo sudski postupak u kojem od Bajla traži više od 60 tisuća kuna odštete. Na sudu je kazao i kako je još jedan državni tajnik iz tog vremena znao dolaziti u hotel Bastion, a riječ je o Milivoju Mikuliću. Zašto se baš Zdravko Livaković prepoznao u spornom tekstu, nije jasno.

Hrvoje Bajlo

U pokušaju dokazivanja navoda iz tužbe, Zdravko Livaković je na sudu kazao i kako su ga pojedini prijatelji, nakon što su pročitali članak na ZADAR Newsu uznemireni zvali i pitali je li sve u redu s njim. Neslužbeno doznajemo kako je jedan od svjedoka kojega je Livaković naveo da ga je zvao, nakon rasprave pojedinim novinarima navodno kazao kako on o tome pojma nema. Kazao je, prepričava nam jedan od svjedoka razgovora, i kako Livakovića u tom periodu nije zvao, niti je bio uznemiren zbog njega i kako će to, ako ga se pozove, na sud i potvrditi.

Zanimljivo, Livakovićev prijatelj izjavio je to u jednom ugostiteljskom objektu u Zadru i to novinaru koji je s društvom sjedio za stolom. Nakon što se Livakovićev prijatelj udaljio, nekoliko gostiju ugostiteljskog objekta i za susjednim stolom glasno su komentirali njegove izjave stavljajući ih u kontekst sudskog postupka između Livakovića i Bajla.

Za očekivati je da će Hrvoje Bajlo kao okrivljenik zatražiti od suda da se taj Livakovićev prijatelj pozove na sud kao svjedok što bi moglo dovesti u pitanje čitavi sudski postupak. Naime, ukoliko se utvrdi da Zdravko Livaković nije na sudu rekao istinu, onda se dovodi u pitanje njegova vjerodostojnost odnosno vjerodostojnost svih njegovih iskaza u ovom predmetu. U tom slučaju bi moglo doći do velikog obrata na način da Hrvoje Bajlo podnese kaznenu prijavu protiv Zdravka Livakovića zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime