Dobrovoljni darivatelji s područja grada Makarske, muškarci sa 100 i više davanja te žene sa 75 davanja, dobit će od Grada Makarske novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 eura

Prvi je to put da Grad Makarska uvodi novčane nagrade istaknutim dobrovoljnim darivateljima, a gradonačelnik Zoran Paunović jučer je tim povodom u gradskoj vijećnici održao prijem za Tonćija Viskovića koji ima 102 davanja te Davora Crljena iza kojeg je 105 davanja.

-Darivanje krvi je jedan izuzetno nesebičan čin kojim drugim ljudima dajete ono što je najvrijednije i nezamjenjivo. Premda se radi o nečem što je zapravo neprocjenjivo, jer se radi o spašavanju ljudskih života, odlučili smo uvesti simboličnu naknadu kao znak da Grad Makarska prepoznaje i vrednuje ovaj način darivanja.  Sto nije nije mala brojka, hvala vam na vašem angažmanu i nadam se da će on biti  motiv drugima, istaknuo je Paunović uručivši darivateljima i prigodne poklone Grada.

Prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Sandra Vranješ, zamjenik pročelnika Krešimir Glibota  te predstavnici Gradskog društva Crvenog križa na čelu s ravnateljem Gloryanom Grabnerom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime