Direktor Gradske čistoće d.o.o. Vrgorac Toni Grljušić reagirao je na članak kojeg smo jučer objavili o, sad već bivšem djelatniku, Vici Franiću. Grljušić tvrdi da Vice Franić ne govori istinu.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti: „Preuzimanjem dužnosti direktora Gradske čistoće i usluga d.o.o. utvrdio sam da postojeći Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta nije odgovarajući stvarnim potrebama, te kroz isti nije moguće osigurati financijski stabilan i uspješan rad poslodavca. Također moram naglasiti da sam prilikom preuzimanja dužnosti zatekao veliki dug prema dobavljačima, kojeg je nemoguće smanjiti bez sveobuhvatne racionalizacije troškova.

Novom “sistematizacijom” smanjio sam svoju plaću, kao i plaće pojedinih radnika u administraciji. Također su izvršene i promjene unutar pojedinih radnih jedinica, tako da su pojedina radna mjesta ukinuta, dok je na nekim radnim mjestima smanjen broj izvršitelja jer je utvrđeno da se ti poslovi, obzirom na njihov obim, mogu u cijelosti i uredno izvršavati s manjim brojem radnika.

Danas čitam da sam Vici Franiću ponudio ugovor s plaćom od “oko 2800 kuna”, što je velika LAŽ. Dotičnom radniku je ponuđen ugovor na neodređeno s netto plaćom malo većom od 4000 kuna, kojeg isti nije želio potpisati. Ako netko misli da u današnje vrijeme s osam razreda osnovne škole zavrjeđuje veću plaću od ponuđene, želim mu puno sreće u pronalasku takvog zaposlenja…

Također je LAŽ da su četvorica radnika dobila otkaze, jer je ugovor za spomenuto radno mjesto prihvatio drugi radnik, budući da ga Vice nije želio…“, zaključuje Grljušić. (FOTO:FaceBook)

1 KOMENTAR

 1. E moj direktore nije to baš tako, radite što vam Pranić naredi a
  da je tako mogu vam potvrditi i svi djelatnici no oni se naravno boje
  za svoja radna mjesta.
  Ali kako ste došli tako ćete i otić ne budete li slušali gazdu.
  Vice je veliki radnik takvih je malo a to što ne možete podnijet da vam
  se kaže u lice šta vam ide to je vaš problem.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime