Tvrtki „Migros“ izdana je prije nešto više od dva tjedna građevinska dozvola za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Marulićevoj ulici.

Građevinsku dozvolu izdao je Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Makarske nakon što ih je resorno Ministarstvo upozorilo da se zakoni Republike Hrvatske moraju poštivati te da ne postoji ni jedna zakonska zapreka da se tvrtki „Migros“ zabrani gradnja. Tako je privedena kraju „majmunarija“ u režiji makarske Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Tonćijem Bilićem kada je na zemljište u nespornom vlasništvu tvrtke „Migros“ poslan kordon do zuba naoružane policije, zaštitari te komunalni redari. Došli su tada, potkraj listopada prošle godine i Lori Veličković te Matko Lovreta koji su bez ijednog jedinog papira pokušali oteti tuđu zemlju zloupotrebljavajući svoj položaj i ovlasti. Nije pomoglo što je vlasnik tvrtke „Migros“ Milan Ravlić dobrobnamjerno upozoravao kako je zemljište njegovo isključivo vlasništvo i to temeljem pravomoćne sudske presude, a nisu pomogle ni stotine stranica vjerodostojne dokumentacije iz koje nedvojbeno proizlazi da nitko nema pravo provoditi samovolju na predmetnom zemljištu. Grad Makarska, odnosno komunalni redar Stipe Bušelić mahao je tada nekakvom skicom koju mu je netko nacrtao na salveti ili nekakvom papiru i to je bio dovoljan argument za Bilićeve „vojnike“ da pobiju pravomoćnu sudsku presudu?!
I što sad? Grad Makarska izgubio je još jednu bitku, nedvojbeno je dokazano da su postupali nezakonito, no zbog toga nitko neće odgovarati. Građevinska dozvola je izdana i za očekivati je da će se taj isti Grad Makarska odnosno gradonačelnik Tonći Bilić na istu i žaliti  ne želeći prihvatiti poraz. Naravno, time će samo kupiti još malo vremena ulazeći tako u izbornu kampanju sa bitkom ili bolje rečeno ratom kojeg (još) nije izgubio. Ignorirajući tako naputke resornog Ministarstva koje je pozvalo Grad Makarsku da se drži Zakona o gradnji i Zakona o općem upravnom postupku, pojednostavljeno, da se ostavi neviđene represije u cilju otimačine privatne imovine, za očekivati je da će Bilić kao i puno puta dosada ustrajati u svome naumu, da ne kažemo gluposti. Nažalost njegovu samovolju platit će građani iz svog džepa, opet kao i puno puta dosada. Na kraju i jedna dobra vijest za sve stanare Marulićeve: tvrtka „Migros“ ima, neslužbeno doznajemo, namjeru na tom prostoru izgraditi višeetažnu garažu čime će se trajno riješiti problem parkiranja…

1 KOMENTAR

 1. Nadbiskup u nedjelju dolazi u Makarsku osobno se uvjeriti u ono o čemu bruji cijela Hrvatska! Čudo makarskog obraćenja!
  Velike gužve u makarskim crkvama četvrtkom na klanjanju, petkom na križnom putu i nedjeljom na misi. Krunice nikad masovnije, večernje posjećene kao nedjeljne. Župnici sretni i zbunjeni. Mise na nakane slijevaju sredstva u prazne župne blagajne.
  Potomci generacijama nekrštenih posipaju se pepelom i žarko moleći bosi idu na posao u Tučepi!
  S druge strane sinovi sekretara partije sa sinovima kriminalaca i sinovima denuncijanata, potaknuti od Antikrista po lupeškim kućama osnivaju nove zločinačke organizacije. Što se događa u tradicionalno podijeljenom gradu?
  Novinar istraživač portala Makarska kost Ferdo Marić saznao je o čemu se zapravo radi! Dok bivši i sadašnji vladari Makarske dogovaraju kako će podijeliti odnose između IMALMENETUTE i DISANTUJA, članovi njihovih stranaka se mole da se nikad više ne ponovi njihova vlast. Projekt Bilić, koji je u stvari bio prijateljska zezancija, otišao je strahovito u krivo. Prema riječima stratega SDPa, kad su vidili da je šalu shvatio ozbiljno, Biliću nitko nije smogao snage objasniti da nije kandidat. Mislili su da, ionako, neće dobiti izbore, a onda se dogodio Lazo. Ostalo je povijest i više milijunska šteta koju je vlastitom gradu napravila SDP ova vlast. A i partijski par na čelu grada je ,izgleda, nakupio dovoljno masnih naslaga za duuuugi višezimski san.
  HDZ na (takozvanoj) suprotnoj strani nikad gluplji, nikad skuplji. Da bi dokazao da mu je prošli izbor suradnika bio kvalitetan, glavni strateg stranke okupio je još gluplje, tuplje, nesposobnije, lijenije i lajavije bukavce od prethodnih. Na užas i sramotu najvjernijih glasača državotvornog pokreta.
  Zajedničko SDPu i HDZu je da bi i jedni i drugi željeli izgubiti izbore da se regularnim putem riješe lošeg čelništva.
  Zato,Makarani kao pravi Hrvati uvijek zajedno kad je najgore, kao jedna duša poste i mole kako nisu od vremena kuge.
  Sveti Marko, na pomoć!

 2. Zašto Tonči Bilić ne izvadi “kunca iz kapelina”, papir na kojem piše da su bivši vlasnici Puharić i Letica bili obeštećeni za spornu zemlju, a zna se tko je tu dokumentaciju držao u škafetunu. Ovo se prića po gradskoj upravi. Odnosno ako je zemlja isplaćena obiteljima Puharić-Letica, zašto krdo pravnika to nije uknjižilo na grad Makarsku. Milan Ravlić je lipo nudio da ga se obešteti za njegovo vlasništvo koje je pošteno platio.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime