Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su na području Čapljine Davora Čilića čije izručenje traže vlasti u Hrvatskoj zbog sudjelovanja u lancu trgovine i krijumčarenja droge, potvrdili su iz SIPA-e

SIPA je izvijestila kako je u srijedu uhićena jedna osoba. Kako je za Hinu potvrdio visoki policijski izvor, radi se o Davoru Čiliću, koji posjeduje dvojno hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo, piše N1.

Za njim su nadležna tijela Republike Hrvatske posredstvom ureda Interpola u Zagrebu raspisala međunarodnu tjeralicu radi uhićenja i izručenja zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe sudjelovao u izvršenju kaznenog djela.

U priopćenju SIPA-e se dodaje da je navedena osoba locirana u unajmljenom stanu, nakon čega je uhićena te privedena u prostorije SIPA-e. Istoga dana predana je u nadležnost Sudu BiH koji će odlučiti o izručenju Hrvatskoj.

Čilić te prvookrivljeni i drugookrivljČeni Damir uma (41) i Viktor Mrvalj (39) bili su glavni organizatori nekoliko akcija krijumčarenja droge, a kriminalnu skupinu činili su još Tomislav Brataljenović (42), Sead Tabaković (52), Mirko Brkić (39) i Dalibor Krijan (28).

Istragom USKOK-a otkriveno je kako je narkoklan bio osumnjičen za pokušaj krijumčarenja 5000 litara kiseline iz Poljske u Tursku potrebne za proizvodnju heroina, kojega su zatim kanili prevesti u Hrvatsku i dalja raspačavati.

Otkriveni su i u drugom većem pokušaju organiziranja krijumčarenja droge. Čilić je bio dio skupina koja je tijekom 2017. i 2018. godine pokušala na području BiH kupiti veću količinu marihuane i krijumčariti je u Njemačku radi daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu.

Drogu su u kamionu na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu otkrili pripadnici hrvatske policije u lipnju prošle godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime