Danas je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje novinaru Hrvoju Bajlu po privatnoj tužbi nekadašnjeg državnog tajnika Zdravka Livakovića

Podsjećamo, Zdravko Livaković tuži Hrvoja Bajla zbog objavljenog članka u kojem je navedeno da je ispred hotela Bastion u Zadru pretučen bivši državni tajnik. Članak je objavljen u veljači 2018.godine. Iako u članku nije navedeno o kome se radi, Zdravko Livaković smatra da je članak o njemu te je pokrenuo sudski postupak.

Na današnjoj raspravi, Hrvoje Bajlo se očitovao da se ne smatra krivim prema privatnoj tužbi. Cijeli tijek suđenja se mogao pratiti uživo preko FaceBook stranice portala ZadarNews. U jednom trenutku Hrvoje Bajlo upitao je Zdravka Livakovića zašto se prepoznao u spornom tesktu i je li on jedini državni tajnik koji se u to vrijeme nalazio na optuženičkoj klupi zajedno sa jednim ministrom. Zdravko Livaković je odgovorio da nije već da je na optuženičkoj klupi u to vrijeme bio i bivši državni tajnik Milivoj Mikulić. Za istog je potvrdio da je poput njega bio u više navrata u hotelu Bastion. Time je poljuljana tužba Zdravka Livakovića koji je na današnjem ročištu sam iskazao kako on u to vrijeme nije bio jedini državni tajnim na optuženičkoj klupi kao i to da nije bio jedini državni tajnik koji je posjećivao hotel Bastion.

Već na sljedećem ročištu zakazanom krajem kolovoza bit će izvedeni dokazi u vidu saslušanja svjedoka među kojima bi se mogla naći brojna zanimljiva imena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime