Pišući o građevinskim radovima na području općine Jasenice, objavili smo činjenicu da se gradi dječji vrtić, ali i kuća Luke Baričevića, sina načelnika Martina Baričevića

Tekst je ponukao anonimnog pošiljatelja u općini Jasenice da na redakciju portala Megamedia pošalje besmisleno očitovanje u kojem ističu objavu članka grozno neprihvatljivom. Ako je nešto grozno neprihvatljivo, onda je to svakako očitovanje općine Jasenice koje niti je potpisano niti je pečatirano niti ima urudžbeni broj.

Martin Baričević

Grozno je neprihvatljivo i to što takvo besmisleno očitovanje dolazi iz općine kojoj je na čelu Martin Baričević, načelnik u odlasku, ali i donedavni saborski zastupnik te predsjednik Hrvatske zajednice općina.

I nije to sve što je grozno neprihvatljivo. Luka Baričević bio je gotovo anoniman sve do skandala sa dobivanjem koncesije za ugostiteljski objekt na plaži u Maslenici, a na čelu Vijeća za koncesije je njegov otac načelnik Martin Baričević! Kao da to nije bilo dovoljno, nacionalni mediji potom otkrivaju kako je studiranje na privatnom fakultetu Luki Baričeviću platila vatrogasna zajednica Velebit u iznosu od 60 tisuća kuna. Te iste vatrogasne zajednice financiraju se, između ostalog, iz proračuna općine Jasenice. I da. Luka Baričević je tajnik te iste vatrogasne zajednice!

Umjesto da se poklopi ušima, kako bi to u narodu rekli, Luka Baričević osjetio je neodoljivu potrebu objasniti javnosti kako je nakon otkrivenog skandala njegova supruga digla kredit od 60 tisuća kuna kako bi vratili novac vatrogasnoj zajednici Velebit! Nazvao je to donacijom?!

Gradilište kuće Luke Baričevića

Istodobno brojni čitatelji javljaju o gradnji velebnog izdanja kuće Luke Baričevića u neposrednoj blizini budućeg dječjeg vrtića. Ni u kakvu vezu nismo doveli ta dva objekta već samo činjenicu da se na istom prostoru gradi te da je građevinska operativa u Jasenicama maksimalno angažirana. Postavlja se pitanje odakle mladom Luki Baričeviću novac za toliku kuću, a eto, supruga mu se kreditno zadužila kako bi vratili novac vatrogasnoj zajednici Velebit. Zato smo spomenuli i Poreznu upravu čiji je posao kontrolirati (ne)razmjer između prihoda i imovine. Očekujemo da će reagirati.

Na kraju, umjesto besmislenog očitovanja iza kojeg samo možemo pretpostaviti da stoji Martin Baričević kao odgovorna osoba općine Jasenice, mogli su nam poslati ploču s gradilišta na kojoj su vidljivi podaci o investitoru, izdanoj građevinskoj dozvoli i ostali podaci, a sve u skladu sa važećim Zakonom o gradnji. Ističemo kako naši fotoreporteri istu nisu zatekli na gradilištu.

Martin Baričević kako dugogodišnji političar, načelnik u odlasku, donedavni saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske zajednice općina trebao bi znati da se ovakvi dopisi ne bi trebali slati bez potpisa i pečata i urudžbenog broja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime