Povodom hodočašća mladih Gospi Sinjskoj dana 6./7. kolovoza 2022., te hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza 2022. i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2022.godine, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita i Solina, cestama ŽC  6253 i D-1,  iz smjera Imotskog cestom D-60. Također se očekuje značajan broj hodočasnika koji će se kretati iz smjera Vrlike cestom D-1, iz smjera BIH cestom D-219, iz smjera Muća cestom D-6 preko Sutine i iz smjera Šestanovca i Blata na Cetini cestama LC 6150 i ŽC 6260, informiraju iz PU Splitsko-dalmatinske.

Obavještavamo vozače o zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC-6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 6./7. i 14./15. kolovoza 2022. od 20.00 sati do potrebe (osim za vozila stanara), te upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis), odnosno svi vozači biti će preusmjeravani na državnu cestu D-1 (brza cesta Solin-Klis).

Nadalje, upozoravamo sve vozače koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Također, upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Vozačima u tranzitu sugeriramo da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svim vozačima na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza 2022. godine da izbjegavaju prometovanje državnom cestom D1 kroz grad Sinj, poručuju za kraj iz PU Splitsko-dalmatinske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime