Iz dobro informiranog izvora doznajemo da je i zadarski Gortan postao predmetom opsežne istrage zbog navodnih milijunskih malverzacija.

Za razliku od prijašnjih pokušaja, ovaj put istražitelji USKOK-a i DORH imaju nekoliko pouzdanih svjedoka koji su u više navrata opisivali na koji način su rađene malverzacije.
Doznajemo da istražitelje posebno zanima vlasnička struktura ovog poduzeća jer je USKOK-ov svjedok Josip Sapunar više puta isticao kako su stvarni vlasnici zapravo Zdravko Livaković i Božidar Kalmeta. Također ih zanima odluka Grada Zadra od prije desetak i više godina kojom je upravo Gortanu oprošten dug za komunalni doprinos u iznosu cca. 8,5 milijuna kuna čime je, smatraju istražitelji, za sporni iznos oštećen gradski proračun.
Portal ZDNews.hr u posjedu je informacije kako navodno stanove u jednoj od Gortanovih zgrada imaju Josip Sapunar i Stjepko Boban. Iako niti jedan od stanova ne glasi direktno na imena gore spomenutih ljudi, doznajemo kako je jedan od stanova prepisan na Sapunarovog rođaka. Podsjetimo, cijela priča oko slučaja Gortan počela se odmotavati onoga dana kada je portal Index.hr objavio famoznu salvetu prema kojoj su, ako je vjerovati originalnom izvoru, raspoređeni građevinski radovi, odnosno koliko kome ide provizije, a što možete vidjeti na fotogtrafiji ispod. (NASTAVLJA SE…)