Više od dva desetljeća u Zadru je na snazi pravi horor! Osim što Zadrom vlada zločinačka organizacija – HDZ,  formirani su brojni krakovi, kako to vole reći, mafijaške hobotnice koji sežu u sve društvene sfere.

Korupcija je u Zadru dosegla svoj vrhunac. Nije nepoznato da korupcije ima među zadarskim liječnicima, političarima, policajcima, novinarima, sucima, „đavoljim odvjetnicima“, visokorangiranim službenicima raznoraznih državnih ustanova institucija! Korupcijsko-mafijaški kaos iz godine u godinu rapidno raste na štetu građana Zadra koji su svojevrsni zatočenici, ne politike, već  – mafije!
Kada govorimo o mafiji, onda je teško zaobići Italiju i njihovu zločinačku organizaciju „Cosa nostra“ koja baš kao i u Zadru kontrolira sve osim kakvo će vrijeme biti sutra.
Za talijansku mafiju su vrlo bitni sindikati preko kojih manipuliraju građanima. U Zadru tako jedan od najvažnijih sindikalnih vođa Vedran Uranija tijesno surađuje sa pripadnicima zadarskog kriminalnog miljea, ali i samom zločinačkom organizacijom – HDZ-om.
Ništa bolje nije ni sa pojedinim sucima i sutkinjama zadarskih sudova koji ne mogu objasniti porijeklo svoje imovine osim mitom i korupcijom. Neke od njih rijetki zadarski hrabri novinari prozivaju već godinama, ali nikome ništa. O korupciji među zadarskim sucima ćemo uskoro informirati javnost!
O povezanosti „uglednih“ liječnika sa zadarskom mafijom i brojnim  koruptivnim djelima mediji su svojedobno iscrpno izvještavali, a neki od njih su i procesuirani. U zadarskoj policiji također je prisutna korupcija, ali i povezanost visokorangiranih policijskih službenika sa okorjelim zadarskim kriminalcima o čemu portal www.mega-media.hr ima i dokumentaciju.
Postavlja se pitanje u kakvom to gradu živimo i u kakvom Zadru želimo živjeti u budućnosti? Sigurno ne želimo grad u kojem su viđeniji ugostitelji, hotelijeri, bankari, poduzetnici, političari zapravo najobičniji kriminalci koji su karijere počeli razbijanjem izloga u zadarskoj Varoši 1991.  godine, krađom pršuta po konobama u susjedstvu i sl. Ne želimo ni grad u kojem naša djeca mogu dobiti posao samo ako su i sami bliski zločinačkoj organizaciji ili imaju par tisuća eura u džepu da kupe Ugovor o radu. Zadar ne smije ostati grad u kojem obični građani postaju žrtve ovrhovoditelja zbog par stotina kuna duga  dok na vlasti sjede oni koji na početku mandata nisu imali ni za odijelo, a danas raspolažu pokretninama i  nekretninama vrijedne milijune.
Zadar sa svojih tri tisuće godina starosti zaslužuje bolje! Dosta je korupcije, nepotizma, krađe novaca poreznih obveznika. Zadarsku mafiju treba istrijebiti, za što, nasreću, ova država ima i sredstava i načina.