Policija je jutros započela pretragu stana ministra Darka Horvata. Radi se o akciji USKOK-a i policije, a izvidi su povezani sa zlouporabom položaja i ovlasti

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o izvidima zbog višemilijunskih nezakonitih poticaja. Istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat. 

Jutarnji neslužbeno doznaje da policija i USKOK sumnjiče, uz ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, i ministra mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića te potpredsjednika vlade, ministra bez portfelja Borisa Miloševića.

Na listi osumnjičenih navodno su i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te jedan državni tajnik iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao i ravnateljica Uprave u jednom ministarstvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime