Vedran Uranija, pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske nije samo fenomenalan, on je fenomen kakvog se rijetko gdje može susresti, a tu (ne)sreću imaju mnogi radnici iz Zadra koje je zastupao.

Nažalost, Uranija zastupa i radnike prijevozničke tvrtke Croatia Zadar Line (CZL) čiji je slučaj po tko zna koji put spomenuo u eteru jedne zadarske radijske postaje pokazujući tako svima koliko je fenomenalan. Naime, najavio je Uranija da će njega i radnike CZL-a primiti županijski državni odvjetnik Goran Troskot da bi se vidjelo u kojoj je fazi kazneni postupak protiv odgovornih osoba. Uranija čak štoviše zna da će Troskot razotkriti kriminal u CZL-u! Konačno, Uranija na upit novinara otkriva i to kako zna u kojoj je fazi kazneni postupak te da je u tijeku podizanje optužnica protiv odgovornih osoba?! Pa kojeg vraga onda troši vrijeme novom županijskom državnom odvjetniku Troskotu, kada zna u kojoj je fazi postupak i zna da će Troskot otkriti kriminal??? Eto, to je jedan od primjera zašto je Vedran Uranija fenomalan i zašto je sve što on čini zapravo fenomen.
Govoreći o CZL-u, a Uraniji su o tom poduzeću usta puna prijetnji kaznenim prijavama, optužnicama i sl., portal www.mega-media.hr u posjedu je opširne dokumentacije za koju bi fenomenalni Uranija rado da je nitko nema. Pa ni on sam.
Spomenimo samo nekoliko detalja. Stečaj CZL-a otvoren je 5.prosinca 2000. godine i već krajem veljače sljedeće godine, sudski je utvrđena lista svih vjerovnika. Posebno su interesantni vjerovnici tzv. drugog isplatnog reda odnosno radnici.  Naime, imena sa sudski utvrđene liste vjerovnika ima malo veze s ljudima koje danas zastupa Uranija i koji tvrde da su vjerovnici CZL-a! Mnogih radnika koji danas zajedno s Uranijom prosvjeduju i traže plaće, prijete se tužbama i kaznenim prijavama uopće nema među priznatim vjerovnicima. Tu se nameće puno pitanja. Zna li Vedran Uranija tko su vjerovnici CZL-a? Gdje je Vedran Uranija bio kada je otvoren stečaj ove tvrtke? Što je Vedran Uranija radio kada je nestalo 13 autobusa CZL-a? Konačno, postavlja se pitanje koju je ulogu u svemu imao kontroverzni poduzetnik Antun Presečki o kojem ćemo pisati nekom drugom zgodom. (NASTAVLJA SE…)

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime