Portal Megamedia je prvi i tada jedini izvijestio o nemaru zadarskog sindikalca Vedrana Uranije, zahvaljujući kojem bivši radnici Croatia Zadar Linea nemaju pravo na potraživanja

Prema pisanju portala Zadarski.hr, sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Katarina Zdunić donijela je odluku prema kojoj je 74 radnika Croatia Zadar Linea svoj zahtjev za tražbinama uputilo sa zakašnjenjem. Zapravo, nisu zakasnili radnici već njihov pravni zastupnik Vedran Uranija kojem su uzalud dali povjerenje.

Zanimljivo, potraživanja radnika koja su prvotno iznosila oko 15 milijuna kuna, a 2001. su se svela na svega 2,5 milijuna kuna, priznao je i sud i stečajni upravitelj Frane Negro. Dakle, radnicima je trebalo biti isplaćeno u prosjeku 33.783,78 kuna nakon prodaje stečajne imovine. Međutim, Vedran Uranija umjesto u zakonskom roku od tri mjeseca, prijavljuje potraživanja nekoliko godina kasnije?! Postavlja se pitanje po čijem nagovoru je Uranija zakasnio i nagovorio radnike na nepostojeća potraživanja kada se zna da su u prljavoj raboti falsificiranja nepostojeće sindikalne podružnice osim ovog sindikalca sudjelovali i korumpirani županijski dužnosnici?

Naviknut na glas ulice umjesto na slovo zakona, Vedran Uranija se sada čudi i kaže: „Neugodno smo iznenađeni ovakvom odlukom suda jer je stečajni upravitelj Frane Negro priznao potraživanja radnika“. Pritom Vedran Uranija zaboravlja da nije poštivao zakonske rokove i da je svojim činom oštetio 74 radnika i njihove obitelji za iznos od 2,5 milijuna kuna. U maniri bojanja kose u vinsko crvenu ili pudranja lica, Vedran Uranija je pokazao silnu neozbiljnost, a pravne je struke.

Po prvi put se redakciji portala Megamedia javila i osoba koja je izravno trpjela velike pritiske zbog zločinaca koji su i odredili sudbinu CZL-a te je najavio po pravomoćnosti odluke sa svim detaljima izaći u javnost imenujući imenom i prezimenom krivce s kojima će se kao i sa njihovim djecom obračunati javnim sramoćenjem.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime