Bilo je to 29.travnja ove godine. Skupiše se partijski funkcioneri HDZ-a ispred zgrade lučice u Baškoj Vodi, održiše govore, pa se na teret građana dobro najedoše i otiđoše…

Načelnik općine Baška Voda Josko Roščić bio je tog dana izuzetno ponosan. Na svečano otvorenje nove zgrade lučice i istočne šetnice stigli su i župan Blaženko Boban, ravnatelj Lučke uprave Domagoj Maroević, pročelnik u županiji Stipe Čogelja, predstavnici Ministarstva turizma, a bila je tu i Dragica Roščić Vranješ, saborska zastupnica kao i zamjenik makarskog gradonačelnika Joze Vranješ. Euforični pred bogati domjenak na teret žitelja Baške Vode, mnogi od nazočnih održali su govore, pohvalili jedni druge i blaženi u neznanju svojom nazočnošću blagoslovili su ilegalno dobivenu lučicu!

Politički funkcioneri HDZ-a, sudionici navlakuše u režiji Joska Roščiča

Portal Megamedia u posjedu je presude Upravnog suda u Splitu na koju Josko Roščić kao ni bilo koja druga stranka u postupku nemaju pravo žalbe. U presudi u ovom sudskom predmetu, tužbi, koju je pokrenula tvrtka Grassor d.o.o. u vlasništvu poduzetnika Kruna Žulja protiv  Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uz sudjelovanje Zajednice ponuditelja Turističko športske luke Baška Voda i općinskog poduzeća Gradina piše kako se poništava rješenje rečenog Ministarstva.

Je li župan Blaženko Boban znao da je riječ o nezakonitim rabotama, teško je reći, no nakon presude Upravnog suda u Splitu teško da će više u Bašku Vodu dolaziti sa smiješkom na licu

Ne samo to, poništava se i odluka Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od travnja 2017. o davanju koncesije na pomorskom dobru radi izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene, luke nautičkog turizma odnosno marine te javnog parkirališta.

Joska Roščića i Blaženka Bobana posebno je na otvorenju zgrade lučice zasmetala nazočnost novinara portala Megamedia

Što se zapravo događalo proteklih nekoliko godina, najbolje zna Kruno Žulj, poduzetnik koji strpljivo sudskim putem istjeruje pravdu kao što je to uspio i sa dobivanjem izvršnih građevinskih dozvola za izgradnju luksuznog hotela te poslovnog objekta u centru Baške Vode. Kruno Žulj je u kolovozu 2017.godine podnio tužbu smatrajući da su prekršeni zakonski propisi prilikom dodjeljivanja, sad već sporne, koncesije u lučici Baška Voda. Da skratimo, natječaj je bio namješten! Omotnica sa ponudom Turističko športske luke Baška Voda i općinskog poduzeća Gradina dostavljena je otvorena što je neki revni službenik i zabilježio i tako olakšao posao sudu u Splitu!

Nadalje, Turističko športska luka Baška Voda i općinsko poduzeće Gradina kao odabrani ponuditelji nisu priložili potrebnu dokumentaciju kojom dokazuju svoju stručnu i tehničku sposobnost. I tako redom, kršio se zakon, pogodovalo se prije spomenutoj Zajednici ponuditelja koji u ovom trenutku ilegalno posluju u lučici. Naravno, tijekom dvije godine dugog sudskog postupka, predstavnici Zajednice ponuditelja iskoristili su sve moguće pravne radnje ne bi li stvorili dojam kako je Kruno Žulj u krivu, no Upravni sud u Splitu cijenio je dokaze, a ne smicalice i presudio da koncesija nije valjana.

Upravni sud presudom zaključuje kako je osporeno rješenje nezakonito te da su grubo povrijeđene brojne stavke Zakona o upravnom postupku prilikom dodjeljivanja koncesije. Zbog višestrukog kršenja zakona, raspisat će se novi  natječaj za dodjelu koncesije u kojem će se temeljem presude Upravnog suda u Splitu itekako paziti da se ispoštuju sve zakonske odredbe.

Da se zakon ne poštuje, u općini Baška Voda kao i u općinskim poduzećima su morali znati. Naime, portal Megamedia je protekle dvije godine iscrpno izvještavao o brojnim nezakonitostima koje prate projekt izgradnje lučice kao i dodjelu same koncesije, no odgovorni su se pravili slijepi i gluhi. Tako su općinskom proračunu odnosno stanovnicima općine Baška Voda na leđa natovarili veliki financijski teret.

Vratimo se na početak priče o otvaranju nove zgrade lučice i istočne šetnice u Baškoj Vodi. Što sada o Josku Roščiću i njegovim suradnicima  misle njihove visokopozicionirane stranačke kolege? Što misle o svojevrsnoj navlakuši u Bašku Vodu gdje su spremno pozirali TV kamerama i fotoaparatima raznih medijskih kuća? Hoće li itko za tu svinjariju odgovarati? Sudeći po dosadašnjoj praksi HDZ-a, neće, no prekršitelje zakona kaznit će jednom birači. Valjda.

U nastavku objavljujemo presudu kao i brojne fotografije s navlakuše, pardon otvorenja zgrade lučice koja trenutno posluje ilegalno….

40 KOMENTARI

 1. Sve sami qrcoglavci. Ukupan IQ ne prelazi sobnu temperaturu, ali je zato razina korumpiranosti nemjerljiva. Gori od njih su samo oni koji im daju glas. I čarolija kruga se zatvara.

  • Je je i ovaj koji ih je tužio biće je našao sebe u zaradi. Sin jednog komunist protiv drugoga. Dođe vrime za obračun, uz jedan a drugi nemože. Naravno pa kreću tužbe. Tko ima jačeg suca drugi je najebao…

 2. Vidim fratra blagosiva objekt , dali će to bit važeće poslije ovog rješenja.Drugi objekti koji su pošteno izgrađeni a nisu blagoslovljeni kakav je njihov status. Možda su se oni ispovjedili baš tom župniku za svoje kriminalne radnje.Zar je to potrebno katoličkoj crkvi suradnja sa ZLOČINAČKOM ORGANIZACIJOM.

  • Zatvor od ove zgrade napraviti je dobra ideja samo što bi zgrada bila premalena za sve kriminalce Tile je bio bog za takve je goli otok da uče, a tamo gdje crkva prste upetlja rat, pljačka i glad su neizbježni a sve u ime boga.

 3. Pitam moze li mi netko od mjerodavnih uzvanika reci da li je Kresimir Radic Zibe,zvani “crta” pridrzavao direktora luke Juricu Topica zvanog “šifun” da ne padne?
  Informacije koje kolaju mjestom kazu da je svih poroka nestalo jer se domljenak produzio duboko u noc.

 4. Šta bi tribalo sa lucicom?? Dat je onom novopecenom playboyu K. Žulju?? Vidite da ga je jedna mulica izmanipulirala i sjebala mu sve…. On nije sposoban upravljat s onim u gacama… Roxy, ne daj gubi ništa i pazi se onih iz nadzornog odbora luke.

  • E koj dragi, ženskice su manipulirale kraljevstvima, dinastijama, Republikama di ima jedna šesna mala radodajka tu ti je sigurno dar-mar, ni Američki predsjednici (Kenedy, Clinton, Obama itd) nisu odolijevali pa kako će Kruno jadan kad mu zamisi mujse prid nosom… Roščić je na te stvari imun on odavno već i ne zna šta je minđa da oprostite…… tu je on u prednosti pred Krunom svakako.

  • Nego je dat lupežu Roščiću da od nje pravi svoju prčiju kao i od ostatka mista?? Je li to? Žulj je sve napravio svojim novcem, on je poduzetnik a njegov privatni život je njegov, ne naš, u to ime si zaboravio Roščia i njegov privatni život ili te triba na njega podsjetit? A oni iz Nadzornog odbora lučice poznati su baškovoški priležnici i kompleksaši njih se triba čuvat i njihova vlastita sjena to je dno dna baškovoške žabokrečine. Za to ih je Kapo i postavio da nadziru. Miris i kakvoću govanca koje je proizveo.

 5. RAZBOJNIČKA ORGANIZACIJA VAN ZAKONA I SVAKOG LJUDSKOG PARAMETRA. NISU TO JEDINA NEDJELA HDZ-A POČINJENA U LUCI BAŠKA VODA. SAMO JEDAN MAAAALI DIO. SVE NA SLICI TREBA POHAPSITI I POSLATI NA DUGOGODIŠNJE ROBIJANJE ZBOG ZLOČINA PREMA DRŽAVI, NARODU I ZAKONU. SVU TU SKUPINU RAZBOJNIKA ZAJEDNO S ALIBABOM NA ČELU.

 6. Dao mi Ante struja ideju za nadimak. :))) Bolje da je luka u rukama naših ljudi ma kakvi bili , nego je dati strancima koji još kriju svoje pravo lice i namjere… Tek kad bi se oni uspjeli ustoliciti vidjeli bi s kim imamo posla, dobro je napisao ovaj prije da bi nam se dogodila sudbina Makarske. Žulj nacelnik, a Antuka donačelnik, Zibe predsjednik turističke zajednice i ceha ugostitelja, Vukušić osobni vozač umjesto Matka Topića, Joze Grobar bi bio predsjednik komunalnog poduzeća Gradina, A Šuta bi bio direktor Plaže….;)))

 7. Anoonimni- dosadilo si i bogu i vragu..
  Kad se komentira članak bilo koje vrste tti iskočiš kao nekad Kosorica.
  Ajde začepi labrnji, dosta te je više

 8. Anoonimni- dosadilo si i bogu i vragu..
  Kad se komentira članak bilo koje vrste tti iskočiš kao nekad Kosorica.
  Ajde začepi labrnji, dosta te je više

 9. Nije mi jasno kako novinar može tvrditi da se nitko nema pravo žaliti na rješenje i pritom objavi isto u kojem na posljednjoj stranici piše da žalbeni rok traje 15 dana. Tko je tu lud?

 10. Nije mi jasno kako novinar može tvrditi da se nitko nema pravo žaliti na rješenje i pritom objavi isto u kojem na posljednjoj stranici piše da žalbeni rok traje 15 dana. Tko je tu lud?

  • Glup si ko matun,pa ni procitat dokument ne znas,zato vas nacelnik i obozava jer zna da ste nepismeni i u rangu idiotizma.
   Izricito ti pise da za tocku 1. i tocku 2, nema pravo zalbe i s tim je automatski pravomocna,znaci ponistava se rjesenje o koncesiji navedeno u tim tockama.
   Pravo zalbe imaju obe strane na troskove sudskog postupka(tocka 3. i
   4.) .Matunu,najvjerojatnije si drvo bukvino,glup si i svi oko tebe jos gluplji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime