PU Zadarska, kako neslužbeno doznajemo, u posljednje vrijeme bilježi povećani interes građana za prijavom prebivališta na Viru

Svjedočili smo tome i sami prije nekoliko dana kada je na šalteru PU Zadarske na Putu Murvice gotovo svaki drugi građanin tražio novo prebivalište i to na Viru. Obzirom na aktualnu navalu brojnih građana da brzinski prijave boravište na Viru, mnogi od njih drže da bi PU Zadarska trebala formirati jedan šalter samo za njih.

Nevjerojatno je koliko je dosadašnja izborna kombinatorika na Viru zaživjela zahvaljujući iznimnim naporima državnih institucija. Svi vide što se događa, ali svi se prave nijemi, slijepi i gluhi. Ne vodeći računa o trenutnoj situaciji u trećem valu pandemije, brojni građani navališe na lažna izborna prebivališta kako bi dobili priliku glasovati za određenog kandidata. U ovom trenutku ima ruševnih kuća na otoku Viru u kojima je prijavljeno i više od 15 lažnih izbornih “prebivalištaraca”. O detaljima ćemo izvijestiti za koji dan. Posebno ćemo obratiti pozornost i na aktivnosti županijskog Stožera civilne zaštite čiji članovi moraju voditi računa da se ne krše protuepidemiološke mjere.

Iz udruge “Vir bez podjela”, ujedno najvažnije i najveće oporbe aktualnom načelniku u odlasku, Kristijanu Kapoviću, doznajemo da će ovih dana uputiti dopis svim državnim institucijama, pa tako i predsjedniku Vlade RH. Između ostalog, u dopisu će upozoriti na situaciju kao i na specifičnu ulogu policije čiji službenici ne provjeravaju lažna izborna prebivališta i tako i sami sudjeluju u izbornoj krađi.

Čitavi Vir tako simbolizira moderniju verziju nečuvene izborne krađe na policijskom brodu iz 1997.godine kada su i udareni temelji urušavanja izborne demokracije u Hrvatskoj.

– Glasači na Viru mogu se podijeliti u tri skupine, a to su tzv.starosjedioci, vlasnici brojnih kuća koji nisu porijeklom s Vira i oni s lažnim prebivalištem koji na Viru možda i nikad nisu bili, ali će 16.svibnja prijeći most i glasovati za političku strukturu koja je Vir i dovela na rub propasti. Niti je zdravo niti je normalno da o sudbini Vira odlučuju ovi iz treće skupine i zato pozivamo policiju da odmah izađe na teren i krene provjeravati stanuju li na određenim adresama deseci, pa i stotine lažnih prebivalištaraca. Mi Virani, a tu ubrajam sve vlasnike kuća i doseljenike koji su na ovom otoku pronašli svoj dom, ćemo jedini odlučivati o tome tko će upravljati našim otokom. Ukoliko policija ne krene provjeravati tko doista stanuje na određenim adresama, a prijavio je prebivalište oprije tjedan, mjesec ili tri mjeseca, najavljujem prosvjed ispred zgrade PU Zadarske već idući tjedan!, poručio je oporbeni čelnik Frane Vučetić, predsjednik udruge “Vir bez podjela”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime