Prije nekoliko dana, žitelji Islama Latinskog i Grgurica (općina Posedarje) okupili su se na prosvjedu kod Zelenog hrasta zbog izgradnje 5G odašiljača za mobilnog operatora

Pored brojnih mještana, prosvjedu su nazočili i saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, ali i načelnik općine Posedarje, Ivica Klanac (nezavisna lista). Svi oni su iskazali složnost da na tom mjestu ne smije biti postavljen ogromni odašiljač obzirom da su prve kuće udaljene svega 120 metara.

Žitelji općine Posedarje su prvotno svaljivali odgovornost na načelnika Ivicu Klanca, no njemu su, doznajemo, ruke svezane. Naime, sam Ivica Klanac također je protivnik postavljanja predmetnog odašiljača na lokaciji kod Zelenog hrasta. Nudio im je, tvrdi, drugu zamjensku lokaciju, no predstavnici teleoperatera su to glatko odbili.

Ono s čime dobar dio žitelja općine Posedarje nije upoznat jest činjenica da su pravne temelje za odašiljač kod Zelenog hrasta udarili HDZ-ovci i to još 2017.godine kada je tadašnji načelnik Ivica Zurak osigurao sve suglasnosti! Tako je zapravo HDZ navukao Ivicu Klanca u ofsajd zamku, a aktualni načelnik Ivica Klanac mora mještanima objašnjavati da nije kriv.

Da doista nije kriv, dokazuje i brojna dokumentacija, korespodencija Ivice Klanca s teleoperaterom i brojnim državnim institucijama. Uporno je i kontinuirano radio na tome da odašiljač ne bude postavljen na predmetnoj lokaciji, no čini se kako je teleoperater jači nego žitelji općine Posedarje misle…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime