Vrgorački gradonačelnik otpustio neobrazovanog savjetnika s plaćom od deset tisuća kuna!

0
Vrgorac, 26.07.2015 - Po prvim neslužbenim rezultatima, kandidat HDZ-a Rudolf Grljušiæ pobijedio je u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonaèelnika Vrgorca osvojivši osam glasova više od protukandidata Ante Praniæa s Nezavisne liste mladih. foto HINA/ Jure DIVIÆ/ ik

Vrgorački gradonačelnik Rudolf Grljušić smijenio je profesionalnog savjetnika Ivicu Pandžića, inače bivšeg predsjednika vrgoračkog HDZ-a, te smanjio sebi plaću.

Naime, Pandžića je za savjetnika uzeo bivši vrgorački gradonačelnik Boris Matković i dao mu dobre uvjete, plaću oko 10.000 kuna. Nekoliko puta smo pokušali saznati službeno Pandžićevu plaću, no nikad nismo dobili odgovor na to pitanje. No, stanovnicima Vrgoračke krajine posebno je upadalo u oči to što je Matkovićev savjetnik čovjek sa srednjom stručnom spremom, a dobio je takva primanja u teškoj gospodarskoj i financijskoj krizi u kojoj se našao Tinov grad. Grljušić je u svom predizbornom programu Vrgorčanima obećao da će njegovi savjetnici biti stručnjaci u svojim resorima, ali volonteri. Neslužbeno doznajemo kako je ovih dana Grljušić smijenio Pandžića, navodno se sve malo oteglo jer je cijeli proces koordiniran s Ministarstvom uprave. – Napisao sam rješenje o smjeni Ivici Pandžiću. Ispoštovao sam svoje obećanje, rekao sam da će mi savjetnici biti volonteri i toga se držim, to su ljudi koji će svojim iskustvom i poznanstvima pomoći u projektima razvoja Vrgorca – kazao je Grljušić. Oporba, odnosno predsjednik Gradskog vijeća Ante Pranić proziva vas da niste smanjili plaću kako ste najavili? – Pustite to politikanstvo o osnovici i koeficijentima, moja plaća je manja 25,85 posto od mog prethodnika, odnosno za 5282,11 kuna bruto. Time sam jasno pokazao da mi nije isključivi cilj novac u ovom poslu, nego razvoj i napredak Vrgorca – zaključio je Grljušić. (Slobodna Dalmacija)

1 KOMENTAR

  1. Bravo, dovedu te na vlast a ti odmah na svoga.
    Pa neka se zna ,triba najprije istribit ove iz jercegovine.
    Javi li se itko da kaže koju za Pandžića .
    Ispade da je on izvor svih zala uhljebima koje pozapošljava u gradskoj upravi i komunalnom !

  2. Svaka čast gradonačelniče. Triba najprije pomest isprid svojih vrata, pa onda dalje. Drži se onog šta si obeča narodu. Panđić ko njegov rođak iz Makarske, dobro su se nalapali, ali svemu dođe kraj. Da nije bilo Matkoićeva i njegoih veza, a bilo ih je puno u Makarskoj?? izabrnai kandidat dr. Mendeš iz Makarske, bio bi u Saboru, da Mendeševi protivnici nisu sa malim pijunom Matkovićem priskočili KURPULENTNI PREŽENCU MENDEŠA. Sve se plača sve se vrača.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime