Djetinjasti prvaci političkih stranaka u Vrgorcu uspjeli su isprovocirati još jedne prijevremene izbore u tom gradu.

Ne mareći pritom koliko će izbori koštati porezne obveznike, vrgorački političari našli su način kako smijeniti svaku vlast. Srušiš proračun i eto novih izbora! Analizirajući što se to događa u Vrgorcu teško se oteti dojmu da je riječ o dobro izrežiranoj predstavi za javnost gdje se, eto, bira neka nova vlast, no građani Vrgorca u konačnici ne osjete nikakve pozitivne promjene. Rekli bi neki “ista pašta – drugo pakovanje”.
Bitno je uzeti vlast pa makar i na nekoliko mjeseci, a u tome važnu ulogu igraju mediji koji najčešće favoriziraju HDZ i SDP. Posljednjih dana je jako popularno rušiti rejting Mosta i hvaliti Živi zid pa tako i u Vrgorcu. Domoljubna koalicija istaknula je kao svog kandidata za gradonačelnicu dr. Nadu Jelavić.  Most je kandidirao Antu Pranića koji se i pobrinuo da bude prijevremenih izbora da bi prošli mjesec osnovao Nezavisnu listu mladih te za potpredsjednike postavio Ivana Franića i Nedu Primorac. Svečanu promociju Pranićeve liste zdušno su podržali Mostovci Miro Bulj i Nikola Grmoja. Upućeni tvrde kako je to bio izvrstan politički marketing.
Međutim, kada je riječ o Domoljubnoj koaliciji, njih promovira Farma koza u Vrgorcu. Netko se dosjetio kako će se upravo tamo gdje je na opljačkanoj Farmi koza nastao restoran Portal u vlasništvu poduzeća Ladislava Šošića “Orilo gorilo” kreirati izborna strategija uoči prijevremenih izbora. Za Vrgorčane, restoran Portal simbol je kriminala iz pretvorbe i privatizacije za koju je ponajviše odgovoran Ladislav Šošić sa svojom obitelji, knjiženjem Farme koza “usmenim ugovorom o kupoprodaji” . U ovoj predizbornoj kampanji postavlja se pitanje tko je pokrovitelj i zaštitinik  kriminalne vrgoračke pretvorbe i privatizacije. Nezavisna lista mladih na čelu s Antom Pranjićem ima podršku Mosta, a po istraživanju javnoga mijenja, HDZ i Domoljubnu koaliciju ovaj put u Vrgorcu čeka potop. Da li su uzrok loših anketnih rezultata HDZ-a, unutarstranački izbori na kojima su lokalni šerifi ponovno zauzeli vodeće pozicije u HDZ u, ili  najavljena borba Mosta protiv lokalnih šerifa? Izbori u Vrgorcu ovaj put će svakako dati točne rezultate o rejtingu Mosta, HDZ-a i SDP-a na lokalnoj razini. Da li je greška HDZ ovih stučnjaka za marketing i to što su skup održali na Farmi koza, ostaje da vidimo?

1 KOMENTAR

  1. NOVI PRESIDENTE ZLO ORGANIZACIJE PRIMORAC ŽELJKO,NAVRNUT ZADNJIH PAR GODINA ,POSLUŠNIK S PREDEXPOZICIJON ZA KVALITETNOG LAŽOVA I BUDUĆEG KRIMINALCA U NOVOJ SNAZI MRZITELJA SVEGA ŠTO JE HRVATSKO,,,UDBA SAD IMA JOŠ JEDNOG MLADOG PULENA KOJI CE ZA NJH ODRADIT ONO ŠTA IM JE JEDINI PROGRAM ,A TO JE IZVUĆI NOVAC I RASELITI SVE STA SE DA ,JER NESMI SE DESIT KONTINUITET 3 GENERACIJE PO NJIMA .

  2. Točna dijagnoza u tekstu! U HDZ – u koji je potopljen radi Ladislava Šošića, udbaškog kriminalca, i njegovih hdz suradnika Matkovića, Pandžića i ostale bratije, opet ostaju isti krim maniri, opet Rebina glavica na lopovluku pretvorena u Portal, di je Matković dovodio na žderačinu i penjanje po stolu drugaricu premijerku Jacu. Opet je glavni u prvom redu Ante Sanader kao jedini doživotni titovski predsjednik županihskog HDZja, bez obzira što mu je odavno ispala kesa eura u Splitu, samo im između fali Matković i Panđić i Lado, da se drže za rucice. Zato je tu bio likar Bebek, Sanaderov miljenik. Nema više pobjede HDZ u župniji. Sjebo Sanader Vrgorac, Trogir, Omiš, Makarsku, Imotski. Uništili su jude i lipu našu, bit će jada svakakva

  3. Tko je slip da ne vdidi kako se raskopava HDZ organizirano od vrha do dna, predaja dogovorena. U dalmacji će jačat ORIJUNA u liku MOSTA i nezavisnik, ka šta je u makarskoj Tonči Lalić. Pa pa HDZ. Eto vam Karamarka, Sanadera jednog i drugog, Šošića, Gušte, Hrvoja i svima lipima s kojima su pijedinci krali ili vriće držali

  4. Željko Primorac, osoba sa lisičjom facaom, čije je samo zaposlenje iz škole u Zadru, ocrtalo odmah njegove konture. Lažov, koji otvoreno namješta natjećaje, bio je desna ruka Matkovića, i to ostao. Narode progledajjte, biraći ko vam kaže da neće do kraja mandata biiiti još izbora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime