Sutra počinje četvrti po redu ZADAR JAZZ & BLUES. Od 25. do 27. srpnja na otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla u Zadru, od 21:30h domaći i strani gosti uživat će u tri vrhunska jazz koncerta na ZADAR JAZZ & BLUES 2018  festivalu u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice Grada Zadra

Ovogodišnji Zadar Jazz&Blues u srijedu, 25. srpnja otvorit će fantastični Trilok Gurtu Band u sastavu: Trilok Gurtu – udaraljke, glas, Frederick Köster – truba, Tulug Tirpan – glasovir, klavijature, Johnatan Ihlenfeld Cunado – bas. 

Virtuoz na udaraljkama, Trilok Gurtu rođen je u Bombayu, u obitelji velikih indijskih glazbenika. Njegov djed, poznati svirač sitara i majka Shobha Gurtu, uvelike su utjecali na njegov glazbeni put. Trilok je indijski  skladatelj i svirač udaraljki,  priznat  kao jedan od najinovativnijih i napopularnijih diljem svijeta, koji je u svojim počecima integrirao neobične zvukove (npr. mačeva, posuda) i ostale nekonvencionalne elemente. Tijekom karijere svirao je s poznatim glazbenicima raznih žanrova: Archiem Sheppom, Bobom Dylanom, Ericom Claptonom, Cesariom Evorom, Katiom i Marielle Lebeque i skupinom Oregon. Kao vođa skupine snimio je niz albuma na kojima su svirali slavni glazbenici poput Joea Zawinula, Ralpha Townera, Pata Methenyja i Salifa Keite. Svestran je udaraljkaš koji uspješno spaja indijske ritmove sa swingom,  jazzom, žestinom rocka i glazbom raznih kultura, poput afričke, brazilske, indonezijske, japanske ili kineske. Down Beatovi kritičari godinama su ga proglašavali najboljim udaraljkašom, a isto priznanje dodijelio mu je i časopis Drum Magazine.   

U četvrtak, 26. srpnja slijedi koncert velike hrvatske glazbene dive Gabi Novak u pratnji Matija Dedić Trija (Matija Dedić, klavir, Jadran Dučić Ćićo, bubnjevi, Zvjezdan Marjanović, electric bass )

Tijekom gotovo 60 godina umjetničkog rada, Gabi Novak nije našla premca u vokalnoj kvaliteti kao ni umijeću ispreplitanja šlagerskog sentimenta i suvremenog jazz senzibiliteta. Očekuje nas jedinstvena večer uz bezvremenske pjesme kao što su “Pamtim samo sretne dane”, “Kuća za ptice”, “Nada”, “Hrabri ljudi”, “Još uvijek” i brojne druge.

Za kraj festivala u petak, 27. srpnja ne propustite koncert  karizmatične i atraktivne pjevačice DOBET GNAHORE’ s Obale Bjelokosti, nagrađene  Grammyem  2010. zanajbolju urbanu/alternativnu izvedbu koja će zasigurno rasplesati i osvojiti publiku.Gostuje po prvi put u Hrvatskoj, i to upravo u Zadru u sklope svjetske turneje na kojoj će predstaviti svoj novi album „ Miziki“  koji je već dobio izvrsne ocjene od strane glazbenih kritičara.  DOBET GNAHORE’  nastupit će u pratnji benda : JULIEN PRESTE gitara, vokal, MIKE DIBO  bubnjevi, udaraljke, VALERY ASSOUAN-bas i PIERRE CHAMOT klavijature, laptop. Nakon koncerta u Zadru Dobet Gnahoré nastupa 28. srpnja na WOMAD festivalu u Londonu.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar ( 11-13h, 19-20:45h) te pola sata prije početka koncerta na mjestu održavanja programa. Cijena ulaznice za koncert 25.7. TRILOK GURTU BAND iznosi 100 kn, a za ostala dva koncerta ulaznica iznosi 80,00 kuna. Na vrijeme osigurajte svoje mjesto kako zbog velikog interesa ne biste propustili priliku uživati u vrhunskim koncertima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime