Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je u petak 20. srpnja 2018. uporabne dozvole za središnju zgradu terminala i pripadajuće parkiralište te konstrukciju nadzemne pješačke komunikacije (skyway) na prostoru trajektnog terminala Zadar – Gaženica

Lučka uprava Zadar je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja podnijela zahtjev za izdavanje uporabnih dozvola u svibnju. Nakon obavljenih tehničkih pregleda utvrđeno je da su objekti izgrađeni u skladu s građevinskom dozvolom i glavnim projektom te su spremni za korištenje.

 „Dobivanjem uporabnih dozvola za dva ključna objekta terminala stvoreni su svi preduvjeti za nastavak projekta koji će omogućiti razvoj Zadra i šire regije u jedno od ključnih putničkih čvorišta Hrvatske“, istaknuo je Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar. 

Terminal i skyway će omogućiti ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila u domaćem i međunarodnom prometu, dok će na terminalu biti osigurane mnogobrojne prateće usluge, a posebno u okviru međunarodne home port luke. Ulaganje u cjelokupnu infrastrukturu nove luke Gaženica, koja uključuje terminal i prateće objekte, s iznosom od oko 178 milijuna kuna jedno je od najvećih ulaganja u lučku infrastrukturu u Hrvatskoj.

bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty
bty

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime