Zastupnik Jakša Baloević, koji je prije četiri godine u Sabor ušao kao drugi na listi don Ivana Grubišića, a 2014. g. prešao u Novi val Ljube Jurčića, donirao je 20.000 kn vrlo aktivnoj astrološkoj udurzi Orion za izgradnju dječjeg astro parka na spomeniku Glavica.

Nazočni  predsjednik udruge Gloryan Grabner te gradonačelnik Tonći Bilić odbijaju bilo kakav razgovor o nemogućnosti izgradnje astroparka radi prostornim planom požutjele zelene zone spomen područja Glavica i izgradnje stambenih zgrada. O tome je nedavno u javnosti progovorila i podastrla dokaze bivša nezavisna vijećnica Ivana Gabrić, koja je bila u kvoti SDP-a. Gloryan Grabner kaže da grad poduzima sve da osigura predviđene gabarite prostora za jedinstvenu znanstvenu igraonicu. IMG_0447– Puno raznih karti sam vidio u životu, pogotovo otkad sam gradonačelnik. Ne znači da će te karte biti realizirane kako su pojedinci zamislili. Prostorni plan nije potrebno mijenjat radi Glavice. Postoje drugi mehanizmi koje ćemo koristiti da bi sačuvali ovaj prostor. Ako je žute boje ne znači da se može graditi – rekao je Bilić. Nije odgovorio na pitanje je li karta prostornog plana koji je objavila Kronika vjerodostojan, vezano za izjavu kako je vidio puno različitih karata. Prema našim informacijama kupac zemljišta iz BiH je već dobio arhitektinski nacrt stambene višekatnice na Glavici. Orionu je Ministartsvo turizma dodijelilo 200.000 kn. Polovica je već potrošena na instalacije, dokumentaciju i igračke, kaže Grabner.

1 KOMENTAR

  1. Točno je šta Bilić u svom poluodgovoru na postavljeno pitanje odgovara, da se radi di se oće, bez obzira na boju. Zna on vrlo dobro zašto je dizao ruke dok je bio oporba, a sad ne može rješavati kako je obećavao on i Lola, i dobivali napojnice. Imaju zato oni Ognjena, a i veze u Ministarstvu, da misle kako mogu raditi šta ih je volja. Neka se mali Glavičić koji je prominio prezime po mami na Grabner, a neće da nosi tatino ime Glavičić, očituje na što je on sve spreman, kad se može odreči vlastitog oca???? Da li se je za sve marifektluke ispovidio prije pričesti. Mali Toni Promutilo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime